Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl? Diyarbakır Çermik hava durumu nasıl?

Aşırı sıcakların başladığı günlerde Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar piknik ve zaman geçirmek için yer arayışına girmeye başladı. Diyarbakır’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklardan bunalanlar serinlemek ve sıcak havanın etkisinden uzaklaşmak için de çareyi park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda arıyor. Bunaltıcı havanın etkisiyle kent merkezinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar ise, ilçelerde bulunan piknik yerlerine, göletlere ve doğal kaynak sularına akın etmeye başladı. Bu yerlerden biri de, Hani ilçesi sınırları içerisinde bulunan Aynkebir. Peki, Aynkebir nerede? Aynkebir’e nasıl gidilir? İşte cevabı…

AYNKEBİR, DİYARBAKIR’IN SAKLI CENNETLERİNDEN
Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Seren Mahallesinde bulunan Aynkebir, bölgede halkı tarafından şifalı su olarak biliniyor. Şifalı suyu dışında serinlemek için su göleti de bulunan Aynkebir, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede yaşayan halkın özellikle bunaltıcı havadan kurtulmak için tercih ettiği Aynkebir, buz gibi suyu ve doğal görüntüsü ile de göz dolduruyor.

AYN-I KEBİR NEREDE?
Ayn Kebir, civar ilçelerde yaşayanlar tarafından da yoğun ilgi görürken, ulaşımı da merak ediliyor. Ulaşım için Diyarbakır Hani ilçesi Seren Köyü’ne giderek köye girmeden 500 metre ileride şelale tabelasından sağa girip 4 km asfalttan ilerledikten sonra ulaşmış oluyorsunuz.

Muhabir: Remziye ÇELİK