Diyarbakır’da halka tatlı, tane fiyatı bazında yükselen enflasyona rağmen il geneli 7 liradan satışı yapılıyor. Ucuz ve pratik bir atıştırmalık olması ile genellikle kışın tercih edilse de Diyarbakır halkı bu lezzetten yazın da vazgeçemiyor. Geleneksel tatlı tariflerine yenilikçi bir yaklaşım getiren halka tatlısı, ince bir hamurun zarif bir halka şeklinde kızartılmasıyla hazırlanıyor ve üzerine pudra şekeri serpilerek sunuluyor.

KÖKENİ ORTA DOĞU MUTFAĞI
Kökeni Orta Doğu mutfağına dayanan bu tatlı, özellikle sosyal medyada paylaşılan görselleriyle popülerliğini artırıyor. Tatlı severler tarafından hem görsel estetiği hem de lezzeti nedeniyle tercih edilen halka tatlısı, farklı tatlar arayanların beğenisini kazanıyor.

ÖZEL GÜNLERDE DE TERCİH EDİLİYOR
Halka tatlısının hafif kıtır dokusu ve tatlı bir sonla buluşan her lokması, tatlı krizlerine şık bir çözüm sunuyor. Diyarbakır’da neredeyse her köşe başında sokak lezzetleri olarak da karşımıza çıkan halka tatlısı, özel günlerde de tercih edilen alternatifler arasında bulunuyor.

Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada Bölgenin tatil yeri! Diyarbakır’a çok yakın tüm komşular orada

TATLI DÜNYASINA YENİ BİR BOYUT KAZANDIRIYOR
Tatlıseverler, halka tatlısının sunumunu ve lezzetini keşfetmek için Diyarbakır'ın farklı noktalarındaki seyyar halka tatlıcılarına akın ediyor. Özellikle genç kuşağın favori tatlıları arasında yer alan halka tatlısı, geleneksel tatlı çeşitlerine yenilikçi bir soluk getirerek tatlı dünyasına yeni bir boyut kazandırıyor.

Muhabir: Gurbet İpek