Bayrama sayılı günler kentte tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Tescilli kadayıfı ve soğuk baklavası en çok tercih edilen Diyarbakır’da, siparişlere yetişmek için büyük firmalarda üretim üç vardiya şeklinde yapılıyor.
Pastane firmasının yönetim kurulu başkanı Yılmaz Elaldı, her zamanki gibi Ramazan yoğunluğu olduğun söyledi. Gastronomi bölgesi olunması dolayısıyla Diyarbakır’ın bir tatlı şehri olduğuna inandıklarını belirten Elaldı, özellikle bayramlarda bunu katlatarak sürdürdüklerini kaydetti.
LOTUSLU SOĞUK BAKLAVAYA TALEP
Elaldı, en iyisini en ucuza politikasıyla bayağı bir taleple karşılaştıklarını belirterek, "Türkiye geneli bir yoğunluğumuz var. İstanbul’da 8 yerimiz var. Diyarbakır’da 18 yerimiz var. Batman’da bir franchisemiz var. İstanbul’dan bölgeye müthiş bir siparişimiz var. Şimdiden Diyarbakır’a müthiş bir siparişimiz var. Özelikle lotuslu soğuk baklava talebi bayağı var. Zaman zaman üçer vardiyaya çıkararak bu siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Lotuslu soğuk baklava Hacıbaba'ya özel ve Türkiye'de ilktir. Talebe göre fıstıklısı, cevizlisi olmak üzere yapılıyor. İçerisindeki maddeler karelimize edilmiş lotus bisküvisi ve özel olarak bazı karışımlarımızın eklenmesi ile yaptığımız bir üründür ve şu anki taleplere göre satışlarımızda yükseliş var, talep oldukça yüksek” diye konuştu.
KİLOSU 500-600 TL
Bir kilo baklavayı bin, bin 200, bin 300, bin 500 liraya çıkarılmasını fiyat politikalarıyla kırdıklarını dile getiren Elaldı, "Biz bu fiyat politikasını kırıyoruz. Bizde halen fıstıklı baklava 500-600 liraya satıyoruz. Fiyatı ucuz bulup isteyen içinde başka maddelerin olduğunu iddia eden olursa da bunu tahlile götürebilirler. Ufak bir şeyde bütün sorumluluk firma olarak kabul ediyoruz. Fiyatına, her zamanki politikamız. Az kazanıp çok satarak yine kazanıyoruz" diye konuştu.
MERDİVEN ALTI BAKLAVADAN UZAK DURUN UYARISI
Elaldı, ısrarla merdiven altı yerlerden alışveriş yapılmaması uyarısında bulunarak, "Merdiven altı firmalara rağbet etmesinler. İfşa edilen markalara bakıyoruz, çekirdek, bezelye daha neler neler içine bırakılarak 100-200 liraya satılan baklavalar var. Biz, bin, bin 500 lira demiyoruz. 500-600 liraya en iyisini ucuza satmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.