Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da ağır hasar alan birçok apartmanın yıkımı gerçekleşiyor. Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarında bulunan ve Maraş depreminde ağır hasar alan Dalit 4 apartmanı geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleşti. Yıkım sırasında hemen yanında bulunan Yakoğlu 2 apartmanına bağlı yer altında bulunan elektrik kabloları 2 kere koparılıyor. Kesilen kablolar yüzünden binadaki birçok elektronik eşya zarar gördü. Apartman sakinleri evlerini boşaltmak zorunda kaldı.

BİNA SAKİNLERİ EVSİZ KALDI
Edinilen bilgilere göre, günlerce elektriksiz kalan apartmanda birçok elektronik eşya zarar görürken bina sakinleri zararın 500 bin liraya kadar olduğunu söyledi. Mağdur olan apartman sakinleri zararlarının karşılanmasını istiyor. Binada toplam 6 kombi, 5 klima 3 adet buzdolabı ve birçok elektronik eşyanın yandığı söylendi. Öte yandan yıkımı biten apartmanda zarara uğrayan apartman sakinleri gerekli yerlere başvuru yaptığını fakat geri dönüş alamadıklarını ve bu durumdan dolayı mağdur olduklarını söylediler. 

Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku! Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku!

MÜTEAHHİT VATANDAŞLARI MAĞDUR ETTİ “İSTEDEĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDİN” DEDİ
Mücadele’ye konuşan mağdur olan bir bina sakini; “Yaklaşık bir haftadır süren çalışmalarda yan bina yıkılarken kepçe operatörü yerine yağcı kepçeyi kullanıyor. Bizim apartmanımızın yer altı kablosunu 2 kere kesiyor. Binada bulunan bütün kombiler, Televizyonlar, buzdolapları ve klimalar bozuluyor. Bizde Çevre ve şehirciliğe gittik. Onlar bizi valiliğe, Valilik Kaymakamlığa, Kaymakamlıkta CİMER’e şikayet edin dedi. Tüm apartman sakinleri bu durumdan dolayı mağdur oldu. Duvarlarımız yıkıldı, ağaçlar kırıldı, duvar demirleri çalındı. Şuanda sıcaktan dolayı vatandaşlar evlerine giremiyor. Kombi yok, klima yok. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Şuan beklemedeyiz ve mağduruz. Çalışan müteahhitte gittik istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz cevabını aldık” Diye konuştu

VATANDAŞLAR TEDBİRSİZ YIKIMLARA KARŞI ÖNLEMLERİN ARTIRILMASINI İSTEDİ
Diyarbakır’da tedbirsiz yıkımlar apartman sakinlerine zor anlar yaşatıyor. Geçtiğimiz aylarda yıkılan apartmanlarda birçok apartman sakini evsiz kalırken birçok kişide maddi zarara uğradı. Vatandaşlar yıkım ekiplerinin tedbirsiz yıkımlarından bir hayli şikayetçi. Önlemlerin yeteri kadar alınmadığını söyleyerek sitemde bulundular. 

Öte yandan mağdur olan vatandaşlar Diyarbakır’da yıkılması gereken yüzlerce bina için bu olayların tekrarlanmasına adına önlemlerin daha fazla artırılması talebinde bulundular.

Muhabir: Abdullah AKYOL