Diyarbakır’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı! Diyarbakır’da müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı azaldı!

Diyarbakır’da tüpe gelen zar furyası doğalgaz fiyatlarını solluyor. Vatandaşlar, tüp fiyatlarının artması nedeniyle zamlara yetişemediklerini belirtiyor. Yeni Fiyat aralığının etiketlere yerleştirildiği tüp fiyatları daha bir hafta önce 650 iken 780 liraya çıkması vatandaşı alternatif çözüm yollarına sevk ediyor. Doğalgazın olmadığı veya yeterince yaygınlaşmadığı bölgelerde tüpe olan bağımlılık, fiyat artışlarıyla birlikte daha da hissedilir hale geliyor.

DOĞALGAZ HATTI BULUNMAYAN YERLERDE TÜPE BAĞIMLILIK FAZLA
Bağlar ilçesi başta olmak üzere doğalgaz hattı çekilmeyen birçok yerleşim bölgesi mecburen ev tüp kullanmaya devam ediyor. Ancak yeni gelen zamlar doğalgaza kıyasla tüp kullanımının çok daha maliyetli olduğunu gözler önüne seriyor. Tüp bayi sorumluları ise fiyat artışlarının, döviz kuru dalgalanmaları ve uluslararası enerji piyasalarındaki dalgalanmalardan kaynaklandığını belirtiyor. Bu durumun kendi satışlarını da olumsuz etkilediğini ve vatandaş şikayetlerinin arttığını fakat aracı konumda bulunmalarından dolayı fiyatlarla oynama yapamadıklarını söylüyor.

Doğalgazın yaygın olmadığı bölgelerde alternatif enerji kaynaklarına yönelmek zorunda kalan vatandaşlar, hükümetten bu konuda çözüm bekliyor. Doğalgaz altyapısının hızla genişletilmesi ya da tüp fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi, vatandaşların en büyük isteği oluyor.

Diyarbakır'da güncel büyük tüp fiyatı 780 liraya, küçük piknik tüp fiyatlarının ise 160 lira oldu.

Muhabir: Gurbet İpek