Diyarbakır'da ciğer fiyatlarında düşüş yaşandı. Kavurucu sıcaklardan dolayı bu sene turist sayısında ciddi düşüş olduğu için Sur esnafı ciğer fiyatlarında indirime gitmek zorunda kaldı. Peki Diyarbakır’da ciğerin fiyatı ne kadar oldu? 

Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı Diyarbakır’daki mahalle sessizliğe büründü! Göç başladı

BAYRAMDA 50 TONDAN FAZLA CİĞER TÜKETİLDİ
Diyarbakır'da akla gelen ilk lezzetlerden biride tescilli ciğer kebabıdır. Ciğer yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı. Özelikle yaz aylarında çok tüketilen ciğer fiyatları aldı başını gitmişti. Ramazan ve Kurban Bayramında da 50 tondan fazla ciğer tüketilmişti. Bazı yerlerde 350 liraya bazı yerlerde 300 liradan satılıyordu. Fakat son zamanlarda ciğere olan rağbet azaldı. 

CİĞER SEVDALILARI PORSİYON FİYATININ 200 LİRA ALTINA İNMESİNİ İSTİYOR
Diyarbakır’da turist sayısı azaldığı için ciğere olan rağbette azaldı. Esnaflar yerli ve yabancı turistlerin onları etkilediğini söylerken ciğer fiyatlarında da indirime gittiler. Bazı işletmeler ciğer fiyatlarını 200 liraya kadar düşürdü. Bazı popüler yerler ise 10 lira veya 20 lira indirim yapabildi. Vatandaşlar ise Sur esnafından şikayetçiler. Kahvaltıda bile ciğer yiyen Diyarbakırlılar artık 3 haftada bir ciğer yemeye başladı. Ciğer fiyatlarının 200 liranın altına inmesini isteyen vatandaşlar eski günlerine geri dönmek istiyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL