Batman-Diyarbakır yolcu minibüsü kaza yaptı! Çok sayıda yaralı var Batman-Diyarbakır yolcu minibüsü kaza yaptı! Çok sayıda yaralı var

Diyarbakır'ın Çınar İlçesine bağlı Aşağıkonak Köyünde iki aile arasında arazi sınırlarının belirlenmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık sonucu Abdurrahman Aladağ ve Faruk Aktağ’ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay günü tarlada buluşan tarafların ellerindeki iplerle kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri sınırları çizdikleri belirtildi. 

“VURUN ÖLDÜRÜN HEPSİNİ” DİYE AZMETTİRMİŞ
Sözcü’nün haberine göre, İple sınır çizmekte anlaşamayan taraflardan Feyat Aktaş’ın silahını ateşlemesiyle kimsenin yaralanmadığı, ancak aynı aileden 3 kişinin daha silahını ateşlemesiyle Faruk Aktağ’ın yere düştüğü, bu sırada Ahmet Aktağ’ın da kendi tarafında bulunan kişilere yüksek sesle, “Vurun öldürün hepsini” diye azmettirmesiyle tarafların aynı anda uzun namlulu silahları ateşledikleri vurgulandı.

5 KİŞİ YARALANDI
Abdurrahman Aladağ’ın yere düşerek ölmesi üzerine Serdar Aladağ’ın koşarak babasının üzerine kapandığı bu sırada yoğun ateşin devam etmesiyle 5 kişinin daha yaralandığı bildirildi. 

11 KİŞİ HAKKINDA DAVA
Ölenlerden Faruk Aktağ’ın vücudunda tek mermi girişi bulunduğu, ancak ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin hangi silahtan atıldığına dair bir tespit yapılamadığı belirtildi. Mahkeme olay yerinde keşif ve inceleme yaptıktan sonra 11 sanığın yargılanmalarına Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Kaynak: Sözcü