Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat’a ilk ziyaret gerçekleşti. Önceki yıllarda Dicle Üniversitesi’nde genel sekreterliği görevini de yürüten ve hem AK Parti MKYK Üyesi, hem de İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı olan Doç. Dr. Ali Karakaş, Rektör Kamuran Eronat’ı ziyaret etti.

Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti! Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti!

KARAKAŞ’TAN ERONAT’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ
Dicle Üniversitesi’nin yeni rektörünü ziyaret eden Karakaş, Eronat’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerini iletti. Rektör Eronat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karakaş’a teşekkür etti. Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.

KAMURAN ERONAT KİMDİR?
Kamuran Eronat 1967 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. 1986 yılında Diyarbakır Anadolu Lisesi ile noktalanan lise öğrenimini, 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile başlayan üniversite öğrenimi takip etti. 1992 yılındaki mezuniyetinden sonra 1993’te aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimine başlayan Kamuran Eronat, “Türk Hikâyeciliği ve Rasim Özdenören” konulu yüksek lisans çalışmasını 1995’te tamamladı.

ERONAT ESKİ VEKİLİN KARDEŞİ 
Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapan Eronat, aynı zamanda 24. ve 27. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği yapan Oya Eronat'ın da kardeşi.

Dicle Üniversitesi’nin Yeni Rektörü Kamuran Eronat
Son olarak Prof. Dr. Kamuran Eronat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK