31 Mart yerel seçimlerinde Sur ilçesi Camii Nebi Mahallesine muhtar seçilen Mehmet Aslanhan, rutin muhtarlık görevlerinin dışında mahallesine faydalı olmak için arayışlara girdi. Okulların açılmış olduğu bu ayda mahallesinde ikamet eden dar gelirli ailelerin çocuklarına ayakkabı, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu.

Cami Nebi Mahallesinde 46 yıl ikamet eden ve son 16 yılında dükkan işleten yeni muhtar Mehmet Aslanhan, kendi imkânıyla 50 öğrenciye ayakkabı, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Aslanhan, imkânının ancak bu kadarına yettiğine vurgu yaparak duygularını şöyle dile getirdi:

“SURİÇİ’NİN EN YOKSUL SEMTLERİNDEN BİRİ”
“Bu mahallede 46 yıl ikamet ettiğim için oturanların çoğunu tanıyorum. 16 yıldır burada bakkaliye dükkanını işletiyorum. Bundan dolayı ismen olmasa da sima olarak çok aile tanıyorum. Mahallemizde oturan ailelerin gelir düzeyi çok düşük. Cami Nebi Mahallemiz, Suriçi’nin en yoksul semtlerinden biri sayılır. Bu da bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. İlköğretimde okuyan yetim, öksüz ve yardıma muhtaç çocuklara maddi yardımda bulunmak için Çocukları Sevindirme Projesini başlattım. Hayırseverlerin de yardımıyla toplam 100 öğrenciye yardım ulaştırabildim.” dedi.

Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın

“O MASUM YÜREKLERİ SEVİNDİRELİM”
Resmi ve özel kurumlardan gelen yardımların çok yetersiz olduğunu ve bir muhtar olarak yardım için adım atmaya kendisini mecbur hissettiğini söyleyen Aslanhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz 200 öğrenciye daha yardımları ulaştırmaktır. Bu tür yardımlar için muhtarlık olarak herhangi bir kaynağımız yok. Kendi kişisel imkânlarımız ve bazı hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla ancak 100 öğrenciye ayakkabı, çanta ve kırtasiye yardımı ulaştırabildik. Hedefimiz 300 öğrenciye yardım ulaştırmaktır. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Okulların açılmış olduğu şu günlerde dar gelirli ailelerin çocukları, akranları içinde boynu bükük kalmasın. Yapacağımız yardımlarla o masum yürekleri sevindirelim, samimi ve temiz dualarını alalım. İnfak etmenin hayrından mahrum olmayalım.”

“Daha yaşanılır bir dünya için iyilikleri çoğaltalım” sözüne vurgu yapan Aslanhan, dar gelirli aile çocuklarına yardım eden meslektaşlarının da olduğunu hatırlatarak bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi