Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf İslam Caddesi Kuru Çeşme güzerhagında bulunan çarşı Salı günleri Semt Pazarı, haftanın geriye kalan günlerinde ise Karacadağlıların uğrak noktası haline gelmiş durumda.

SALI GÜNÜ SEMT PAZARI DİĞER GÜNLER KARACADAĞLILARIN UĞRAK NOKTASI
Kuru çeşmeye gelen Karacadağlılar o çarşıya sık sık uğradıkları için halk ağzında Karacadağlılar çarşısı olarak dillere dolaşmış durumda. Çarşıda genellikle köy ürünleri, peynir, zeytin, kıyafet, büyükbaş hayvan veterinerleri bulunuyor. 

Diyarbakır’ın zam şampiyonu “Erik” oldu! İşte fiyatı Diyarbakır’ın zam şampiyonu “Erik” oldu! İşte fiyatı

DEPREMDEN BU YANA BİR DAHA SEMT PAZARI KURULMADI
Çarşıya gelen vatandaşlar hayvanları hasta ise veterinere, giyim veya yiyecek ihtiyacı olursa mağazaya gidiyor. Salı günleri ise merkezde yaşayan vatandaşlar Semt Pazarı olarak kullanıyordu. Fakat 6 Şubat depremlerinden bu yana bir daha semt pazarı kurulmadı. 

KARACADAĞLILARIN SABAH ALTIDAN AKŞAM ALTIYA MESAİSİ
Karacadağ, büyük bir bölümü Diyarbakır ilinin güneybatısı ile Şanlıurfa ilinin kuzeydoğusunda yer alıyor. Orada yaşayan vatandaşlar şehir merkezine köy servislerini kullanarak geliyor. Servis saatlerinin de genellikle sabahın 6’sı ile akşam 18.00’a kadar olduğu söylendi. Alışverişini yapan Karacadağlılar 18.00 olmadan servislerine binip evlerine döndüğü söylendi. Oradaki mağazalar ise akşam ezanından hemen sonra kepenklerini indirip evlerine gidiyor.

Editör: Abdullah Akyol