80 bin nüfuslu Diyarbakır’ın en kalabalık mahallelerden olan Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Mahallenin en büyük sorunu ise günde yaklaşık 10 çifttin boşanması oldu. Nedenini mahalle muhtarı Mücadele’ye anlattı. 

MUHTARLARA EK BİR BÜTÇE TALEBİ
5 Nisan mahalle muhtarı Mehmet Karahan, “Mahalle büyük olunca sorunları da berberinde getiriyor. Burada hangi sorunu anlatayım ki. Boşanma olsun kavga olsun eğitim olsun temizlik olsun her türlü sorun mevcuttur. Günde 10’a yakın kişi boşanmak için yanıma geliyor. Bunun da ne büyük sorunu geçimsizliktir. Burada vatandaşlar gerçekten de çok zor durumda. Kırtasiye malzemesi almaya parası yetmediği için çocuğunu okula gönderemeyenler bile vardır. Yetkililerin muhtarlara ek bir bütçe vermesi gerekiyor. 

Diyarbakır'da kaymakamdan Narin’e şiir! Diyarbakır'da kaymakamdan Narin’e şiir!

“5 AYDA BOŞANAN KİŞİ SAYISI BİNDEN FAZLA”
Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz fakat nafile. 5 ayda boşanan kişi sayısı binden fazladır. Günün yarısını boşanma işlemleri ile geçiriyorum. Diğer sorunlara gelirsek burada ciddi bir temizlik sorunu vardır. Bazı sokaklara girilmiyor bile. Belediyenin bu mahalle üzerinde biraz daha durması gerekiyor. 

"BİRÇOK AİLE ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDEREMİYOR”
Emniyet güçlerinin de bu mahallede kontrol noktası oluşturması gerekiyor. Metruk evlerde uyuşturucu içmeye gelip vatandaşları rahatsız edenlerin sayıları da her geçen gün artıyor. 80 bin nüfuslu mahallede neredeyse hiç kütüphane yoktur. 2 sağlık ocağımız tek vardır. Sadece 1 ATM vardır. İnsanlar para çekmek için banka veya ATM bulamıyor. 1 tane olduğu için uzun kuyruklar oluşuyor. 5 Nisan Mahallesi gerçekten de çok zor durumdadır. Yetkililerin bir an önce bu mahallenin sorunları ele alması gerekiyor. Birçok aile çocuğunu okula gönderemiyor. Kırtasiye yardımı yapılası gerekiyor” diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Akyol