Diyarbakır’da sonbahar ayına girmemizle birlikte yaz yiyecekleri artık sonbahar ve kışın habercisi olan yiyeceklere bırakmaya başladı. Birçok sonbahar yiyeceği tezgahlarda yerini aldı. 

ALIÇ KİLOSU 100 LİRADAN TEZGAHLARDA
Sonbaharın başlangıcı kışında habercisi olan Alıç tezgahlarda yerini aldı. Malatya’nın Hekimhan dağlarında yetişen Alıç, Kürtçe ismi Guvij olan yiyeceğin kilosu 100 liradan tezgahlarda bugün itibariyle yerini aldı. Alıç’ın birçok hastalığa da iyi geldiği biliniyor.

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR
Mücadele’ye konuşan satıcı Ali Karahan, “Yıllardır bu işi yapıyorum. Her Sonbahara girdiğimizde Malatya’ya gidip alıç getirip Gazi Caddesinde satıyorum. Bugün tezgahlarda yerini aldı. Şimdilik boyutu küçük olabilir önümüzdeki haftalarda daha güzel ve büyükleri gelecektir. Birçok hastalığa iyi gelmektedir. Baya yoğun bir talep vardır. Alıç’ı genellikle sirke yapımında kullanıyorlar. Sirkesi gerçekten de çok güzel. Dağ meyvesi olarak da anılıyor. Kırmızı ve beyaz olarak 2 çeşidi vardır. Genellikle herkes kırmızısı tadıyor onun lezzeti daha güzeldir. İlerleyen günlerde birçok sonbahar yiyeceği de tezgahlarda yerini almaya başlayacak. 

Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor! Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor!

Öte yandan bugün tezgahlarda yerini alan Alıç’ın Kasım ayının ilk haftasına kadar tezgahlarda kalacağı söylendi. 

ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Alıç meyvesi vücudu serbest radikallerin vereceği zararlardan korur, kalp ve damar sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, yağ yakımını hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Alıç enfeksiyonu önler, diyabet ve astım gibi kronik hastalık riskini azaltır.

Muhabir: Abdullah Akyol