Diyarbakır’da iki çocuk annesi 15 yıllık eşi Naile Çetin’i öldürüp cesedine işkence eden Orhan Çetin’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay oy birliğiyle onadı. Çetin’e verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay 1. Ceza Dairesi esastan inceledi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ RAPOR VERDİ, İSTANBUL BOZDU
Sözcü’nün haberine göre, sanık cinayeti haksız tahrik altında işlediğini belirterek hem cezasında indirim, hem de akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığını belirterek rapor aldırılmasını talebinde bulunarak kararın bozulmasını istedi. Yargıtay; Dicle Üniversitesi Psikiyatri Servisi'nden alınan raporda, akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığına dair rapor düzenlendiğini, İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporuna göre ise akıl sağlığının yerinde olduğu bildirilince iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas ile 1. Üst Kuruluna sevk edilen sanığa alınan raporda akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu belirtilince sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu belirtilerek bu yönüyle temyiz itirazının reddine karar verilmesi gerektiğine hükmetti.

VAJİNAL BÖLGEYE SOKULMUŞ BİR DEMİR ÇUBUK
Yargıtay, ağzı, burnu koli bandıyla bantlı halde cesedi bulunan Naile’nin ensesinde 4 santimlik çökme ve kırık, saç köklerinde yoğun kan pıhtısı, boynunda yoğun morluk ve yaralar tespit edildiğini, kol ve bacaklarında kocası tarafından çizilen yoğun tükenmez kalem izleri ile vajinal bölgeye sokulmuş bir demir çubuk bulunduğuna dikkat çekti.

AĞIZ VE BURNUNU BANTLADI
Kadının öldürülmeden önce el ve ayakları ile vücudunun koli bandıyla bantlanıp hareketsiz bırakıldıktan sonra, yardım çığlığında bulunabileceğini de engellemek ve sesinin duyulmaması için de ağız ve burnunun bantlandığına vurgu yapıldı.

Genç kadının, kafatasında ölüme neden olabilecek travmatik bulguya rastlanmadığını belirten Yargıtay, elbiselerinin çıkarılarak vajinal bölgedeki pelvis boşluğuna sokulan demir çubuk sonucu oluşan yoğun kanama, rahim parçalanmasıyla kesin ölüm nedeninin genital bölgeye sokulan demir cisim olduğunu kaydetti.

“TOPLUM VİCDANINI SIZLATTI”
Yargıtay, sanığın eşini öldürürken kullandığı canice yöntemin toplum vicdanını sızlattığını, öldürme amacına ulaşırken uyguladığı yöntemlerin orantısız, vahşi, gereksiz eğilim sergileyen psikolojik güdüyle işlediğinin altını çizdi.

Diyarbakır’da akrabalar arasında kavga! Yaralılar var Diyarbakır’da akrabalar arasında kavga! Yaralılar var

ÇOCUKLARI EVDEYKEN ACI ÇEKTİRDİ
Katilin eşini hemen öldürebilecek bir imkâna sahip olmasına rağmen ölümüne yol açacak şekilde vajinasına demir çubuk sokup, burnunu ise yüzünün içine kaçacak şekilde bantlayıp nefessiz bırakarak çocukları evdeyken acı çektirip eziyet ederek öldürdüğü ifade edildi.

ÇORAP TARTIŞMASI
Yargıtay, katilin haksız tahrik indiriminden yararlanabilmek için eşinin evlilik birlikteliği sadakatine aykırı davrandığı yönünde temyiz başvurusunda bulunmuş olsa da, bunu ispatlayacak bir delil bulunmadığı gibi cinayetin çorap tartışmasından kaynaklandığını belirtti.

Yargıtay, delillerin hukuka uygun elde edildiğini, vicdani kanının dosyadaki belgelerle uyumlu kesin verilere dayandığını belirterek, kadından sanığa yönelik haksız tahrik oluşturacak hiçbir delil bulunmadığına işaret etti. Kararda hukuka aykırılık bulunmadığından yerel mahkeme hükmünün oy birliğiyle onanmasına oy birliğiyle karar verildiğini belirtti.

Kaynak: Sözcü