Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ultrasonografi cihazı alımı için ihaleyi alan firmanın getirdiği cihazın arızalı çıkması üzerine yeni cihaz getirilene kadar kuruma ait eski cihazla işlemler 3 ay boyunca devam etti. Ancak firma kendi cihazı arızalı olmasına rağmen kuruma ait cihazı 3 ay boyunca kullanıp kendi cihazıymış gibi yapılan işlemleri fatura edip kamu hazinesini göz göre göre zarara uğrattı.

BİR YIL İHALE YASAĞI
Sözcü’nün haberine göre, Sağlık Bakanlığı müfettişleri, usulüzlükleri rapor haline getirince sorumlu idarecilere idari yönden puan kesme cezası verildi. İhaleyi alan firmaya da 1 yıl boyunca tüm kamu ihalelerinden yasaklandı.

MÜFETTİŞLER DİYARBAKIR’A GELDİ 
Olayın açığa çıkmasıyla CİMER’e ve Sağlık Bakanlığı'na ihbar ve şikâyet dilekçeleri yağdı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Müfettişleri kente gelerek olayla ilgili idari yönden soruşturma başlattı. Müfettişler tepeden tırnağa usulsüzlük tespit ettikleri tevdi raporunda, ihale sözleşmesinin imzalanması sonrasında hizmetin ifası sürecinde firmanın taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmediğine dikkat çekti.

Hakanpamukcu

KUSURLU İDARECİYE PUAN CEZASI
İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ümit Yaman, yardımcısı Muhtesim Öğer, Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Vekili ve Kamu Hastaneleri Başkanı Süleyman Öden kamu kurumunu zarara uğrattıkları için kusurlu bulundu.

Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor! Diyarbakır’daki mahalleye müjde: Doğal gaz geliyor!

İhaleyi yapan Öden’e ayrıca idari yönden puan kesme cezası verildi. Puan kesme cezasının 60 puan olması nedeniyle idarecilik yapmasına engel teşkil ettiği için bu puanın daha sonra 45’e düşürülerek görevine devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Sözcü