Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki belediyelerin kayyum döneminde silinen yazıları yeniden yazmaya başlandı. DEM Parti yönetimindeki belediyeler, yaya güvenliğini sağlamak amacıyla araç ve yaya trafiğinin yoğunluk gösterdiği caddelerde Kürtçe ve Türkçe, uyarı görselleri yazmaya başlandı.

Başta Diyarbakır, Van, Batman ve Mardin gibi bölge illerinde belediyeler tarafından başlatılan Kürtçe Türkçe yazılamalar ise, tek tek silinmeye başlandı. Yazıların bir kısmının İçişleri Bakanlığı talimatıyla silindiği öğrenilmişti.

Okul Kürtçe Yaya Yazı Ikon

Athena Gökhan kimdir, X’te neden gündem oldu? Athena Gökhan kimdir, X’te neden gündem oldu?

BELEDİYELER YAZIYOR, YAZILAR SİLİNİYOR
DEM Partili belediyeler tarafından alınan kararla başlayan uygulamayla araç ve yaya trafiğinin yoğun yaşandığı caddelerde yaya ve okul geçitlerine Kürtçe, ‘Peşî Peya’, Türkçe ‘Önce Yaya’ uyarı görselleri yazıldı. Böylece sürücülerin, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken güvenle yavaşlayabilmesi ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak. Ancak, Başta Diyarbakır, İstanbul, Van, Batman ve Mardin gibi bölge illerinde belediyeler tarafından başlatılan Kürtçe - Türkçe trafik uyarı yazılamaları, tek tek silinmeye başlandı.

KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN KÜRTÇE İKONLARI DA SİLİNDİ
Diyarbakır ve Van gibi illerden sonra şimdi de Elazığ’ın Karakoçan Belediyesi tarafından yaya yoluna yazdığı "pêşî peya" yazısını kimliği belirsiz kişiler tarafından karalandı. Özellikle Kürtçe "peşî peya" yazısının karalanıp, "önce yaya" yazısının bırakılması ise dikkat çekti. 

Muhabir: Remziye ÇELİK