Fabrika çıkışlı kimyasal ürün kullanılarak hazırlanan mumlardan ziyade yerli ve yabancı turistlerin tercihi artık el yapımı ile üretilen özel kokulu mumlar oluyor. Birbirinden şık görünüşleri ve hoş kokularıyla Sur ilçesindeki atölyesinde doğal yöntemlerle hazırlanan bu kokulu mumlar her bütçeye göre farklı fiyat ve boyutlarla alıcısının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

70 liradan başlayan güzel kokulu cep mumlar, aromalı kokusuyla 200 lira olan orta boyutlu mumlar atölyede en çok tercih edilenler arasında. En yüksek fiyatlandırmayı ise 500 lira ile büyük fanus kaplarında üretilen mumlar alıyor.

Alıcısının isteğine göre de daha farklı boyut ve şekillerle de mumlar birkaç saat içinde atölyede özel olarak üretilebiliyor. 

Ayrıca mum üretimi için özel sipariş ile getirtilen ham maddeler ise; doğal balmumu, soya mumları ve kaliteli parfüm yağı oluyor. Kimyasal kokulara karşı bir duyarlılığınız varsa ferah ve rahatlatıcı bir kokusu olan bu doğal tasarım mumları uzmanı tarafından özellikle astım hastaları için de öneriliyor.

Muhabir: Gurbet İpek