CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis Genel Kurulu’nda tasarruf paketi hakkında bir konuşma yaptı. Seçimlerden sonra da yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında "Parsel parsel yemişler" dedi.

Hüseyin Beyoğlu

Hüseyin Beyoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tam Cumhurbaşkanı Erdoğan: OVP’ye güvenimiz ve desteğimiz tam

Alp, 2019 seçimlerinde birinci olmadığı halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Diyarbakır Bağlar Belediyesi’ne atanan ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun başkanlık döneminde yapmış olduğu usulsüzlükleri de tek tek açıkladı.

İddialarını mülkiye başmüfettişleri tarafından hazırlanan rapora dayandıran Alp, şunları söyledi: “Bağlar Belediye Başkanı, adam aslında emekli bir imam, emekli olurken bile sahte belge düzenlemiş. Belediye başkanı olmadan önce sürücü kursu işletmiş, elektrik faturasını ödemediği için mühür kırmış, ceza almış; bunu götürmüşler önce ilçe başkanı yapmışlar. Sonra götürmüşler belediye başkanı yapmışlar. Belediye başkanı yapmışken müfettiş raporu ne tespit ediyor?

80 tane araba kiralamış, 54 milyon liraya ihale açmış, 3 kişiyi davet etmiş, 3'ünün, 3 firmanın sahibi de aynı adam. İndiragandici bunlar, bunlar indiragandici.

88 milyon liraya asfalt ihalesi yapmış; bilirkişi tespit etmiş, demiş ki: Bu ihalenin bedeli 30 milyondur. 50 milyonu bir kalemde yemiş.

Belediye 12 tane farklı araziyi dörtte 1 fiyatına satmış. Diyarbakır'ı parsel parsel satmışlar bunlar. 12 tane farklı imarlı arsayı, kentten 30 kilometre uzakta, otuz yıl sonra bile imar geçmeyecek kıraç tarlalarla takas etmişler, Diyarbakır'ı parsel parsel yemişler. Belediye başkanlığının bitmesine iki gün kala kendi baldızını belediye başkan yardımcısı atamış, baldızının zihinsel engelli çocuğunun hesabına 30 milyon lira yatırmış; MASAK parayı tespit etmiş. ‘Ya, bu çocuk zihinsel engelli.’ demiş. Ya, sizde hiç izan da kalmadı ya! Siz deveyi hamuduyla götürmeye başladınız ya” dedi.

CHP’li Alp, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediye Başkanı tek yememiş, milletvekilini ortak etmiş. Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal'a ait arsanın imarının artırılması karşılığında milletvekiline ait plazaya yüzde 50 ortak olmuş. O plazanın bugünkü değeri bilirkişilerin tespitine göre 100 milyon lira. Belediye başkanı ile milletvekili ortak olmuşlar, Diyarbakır'ı yemişler, hem de kayyum döneminde. Bitmedi, Diyarbakır'ın merkeze bağlı Eser Köyü'nün 850 dönüm tarlasını imara açılması karşılığında, arazi sahibinin sahibi olduğu plazayı kendi eşine tapulamış fakat imarı da yapamamış. Niye? İmarda kendi ilçesinin sınırında değil diye rüşveti bile eline yüzüne bulaştırmış. Siz tasarruf masarruf edemezsiniz, siz bu memleketi yediniz, bitirdiniz. Size biz bu memleketi dar edeceğimiz günler de yakındır”

Kaynak: Haber Merkezi