Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Ramazan Bayramı öncesinde yurttaşların sağlık güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda tatlı imalathaneleri, büyük marketlerin şekerleme ve tatlı reyonları ve kuruyemişçiler denetlendi.
Gıda Denetim Koordinasyonu bünyesinde sürdürülen denetimlerde, ürünlerin son kullanma tarihlerine, mamul, yarı mamullerin özelliklerine, üretim ve soğuk hava depolarına bakıldı. İşletmelerde gerekli incelemeler yapılarak üretimin gıda yönetmeliğine uygun olup olmadığı ve işletmelerin teknik ve fiziki uygunluğu denetlendi.
TAVUK, ET, PASTA, SÜT YAKALANDI
Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak Ramazan ayı boyunca yurttaşların güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla gıda denetimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Denetimlerin kapsamı hakkında bilgi veren Saçaklı, “Merkez ve kırsal ilçelerde gıda birimimiz, zabıta ekiplerimizle beraber koordineli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde özellikle tatlı imalathanelerini kontrol ediyoruz. Bu kapsamda toplam 110 imalathane kontrol edildi. Halk sağlığını tehdit eden 271 kg tavuk eti, 94 kg pasta yapım malzemesi, 452 litre süt ve 43 kg kırmızı et tespit edilerek ekiplerimiz tarafından cezai işlem uygulanıp imha edildi” şeklinde konuştu.
MEZARLIKLARDA KAPSAMLI TEMİZLİK DEVAM EDECEK
Ramazan ayı vesilesiyle mezarlıkların yurttaşlar tarafından yoğun şekilde ziyaret edildiğini aktaran Saçaklı, Ramazan Bayramı öncesinde yurttaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattıklarını kaydetti.
Merkezde bulunan mezarlıklarda temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirten Saçaklı, bordür taşlarının boyama işlemlerine de başlandığını ifade etti. Saçaklı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ayrıca Veteriner İşleri Şubesi Müdürlüğüne bağlı ilaçlama birimimizin tüm ekiplerini seferber ettik. Mezarlıklardaki yabani otlara karşı da çalışma başlattık. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını şimdiden kutluyor, sağlıklı huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyoruz.”
Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak Ramazan ayı boyunca yurttaşların güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla gıda denetimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Denetimlerin kapsamı hakkında bilgi veren Saçaklı, “Merkez ve kırsal ilçelerde gıda birimimiz, zabıta ekiplerimizle beraber koordineli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde özellikle tatlı imalathanelerini kontrol ediyoruz. Bu kapsamda toplam 110 imalathane kontrol edildi. Halk sağlığını tehdit eden 271 kg tavuk eti, 94 kg pasta yapım malzemesi, 452 litre süt ve 43 kg kırmızı et tespit edilerek ekiplerimiz tarafından cezai işlem uygulanıp imha edildi” şeklinde konuştu.