Müslüman halkları için kadim olan ramazan ayında mide dostu yiyecek ve içecekler tavsiye edilirken meyan kökü şerbeti de mideyi rahatlatan tadıyla vatandaşların hem şerbetçi hem de aktarların yolunu tutmasına vesile oluyor. 

Kilogramı 200 liradan alıcı bulan meyan kökü şerbeti Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu’nun en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Eski tip otantik tezgâhlarda satılan şerbetin bardağı 15 liradan satılıyor. Ramazan aylarında ise şişelerde satılan şerbetin küçük şişesi 20 liraya, büyük şişesi de 60 liradan satılıyor. 

Diyarbakır’da Meyan Şerbeti Fiyatları

MEYAN KÖKÜ NEYE İYİ GELİYOR, FAYDALARI NELERDİR?
Ödem ve toksinleri vücuttan atan meyan kökü şerbeti iltihaplanma problemlerine de iyi geliyor. İçeriğindeki güçlü anti-enflamatuar özelliği sayesinde meyan kökü çay olarak tüketilirse boğazlarda hissedilen ağrıyı iyileştirebilir ve öksürüğe iyi geldiği ifade ediliyor.

Dicle Üniversitesi kaş yaparken göz çıkardı: TMMOB’dan tepki! Dicle Üniversitesi kaş yaparken göz çıkardı: TMMOB’dan tepki!

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Sur içerisinde 30 yıllık aktardan alınan bilgilere göre, meyan kökü şerbetinin 100 gramı bir sürahi ılık suyun içerisine demlenmeye bırakılıyor ve birkaç saat sonra tüketilebiliyor.  Bir sürahi şerbetten 5 kişilik bir aile tüketebilir iken aktarlara göre günde en fazla 2-3 bardak tüketilmelidir. Meyan kökünün hamile ve emziren kadınlar tarafından da dikkatlice kullanılması gerekir. 

Kaynak: Haber Merkezi