Yer Bilimci Prof. Dr. Fevzi Bingöl, Diyarbakır’ın beş ilçesinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti.

BİNGÖL, ERZİNCAN VE ELAZIĞ ETKİLENİR!

Diyarbakır’da okullar denetlenecek! Bakan duyurdu Diyarbakır’da okullar denetlenecek! Bakan duyurdu

Bingöl yaptığı açıklamasında, “Karlıova'dan Erzincan'a doğru olan bölge için alarm zilleri çalıyor. O bölgede deprem olursa 7 ve üzerinde bekleniyor. Orası olursa elbette ki Bingöl, Erzincan, Elazığ etkilenir" dedi.

AFAD Aktif fayların 31'i bu kentte

DİYARBAKIR’IN BEŞ İLÇESİNE UYARI!

Diyarbakır’ın beş ilçesine dikkat çeken Bingöl, “6 Şubat depreminde Diyarbakır’da 7 bina yıkıldı, 5 binden fazla binada ağır hasar meydana geldi. Diyarbakır merkezi tek düşünmüyorum” dedi.

Bingöl Diyarbakır’ın Lice, Hani, Ergani, Dicle, Çermik ilçelerine de uyarılarda bulundu. Bingöl açıklamalarının devamında, “Buralar sadece Doğu Anadolu Fay hattı değil Güneydoğu Anadolu Fay Hattı da var. Arada depremler oluyor. Bu kuşakta oluşacak şuanda büyük bir deprem beklemiyoruz. Ama ilerde oluşabilecek büyük bir deprem mesela 6-6,5-7 büyüklüğündeki bir deprem Diyarbakır’ın birçok bölgesini önemli ölçüde etkiler. Diyarbakır’ın merkezinde özellikle Bağlar, Sur içinde çürük binalar mutlaka vardır. Binaların dayanıklılıklarını ölçmek lazım, gerekirse yenilemek lazım. Diyarbakır bize bir şey olmaz demesin” uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi