Türkiye’de eğitim-öğrenimin başlamasına sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler de şimdiden okul alışverişlerine başladı. Kırtasiye masrafları velilerin belini bükerken, kent içerisinde eğitimde yaşanan sorunlar da vatandaşları düşündürüyor. Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ise, kentin eğitim sorunlarına ilişkin 6 maddelik çözüm önerisi sundu. 

Erzurum'da Ortalama Eğitim Süresi Belli Oldu

“AKŞAM DERSLERİN BİTMESİ GÜVENLİK AÇISINDAN RİSKLER BARINDIRMAKTA”
Diyarbakır’da eğitim sorunlarına ilişkin olarak çözüm önerileri sunan Tekdemir, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “İşgücü uyum programı (İUP) mevcut haliyle okulların çalışan ihtiyacını karşılama yönüyle uygulanabilir değil. Okullara ödenek ayrılmak suretiyle hizmet alımı gibi yöntemlerle en uygun ve sürekli çalışan profilini istihdam etme imkanı sunulmalı. İlimizde ikili eğitim yapılan okullarda sabah karanlığında derslerin başlaması, akşam karanlığında derslerin bitmesi pedagojik ve güvenlik açısından riskler barındırmakta. Bu nedenle ilçe ve okul bazlı planlamalar çerçevesinde ders saati sürelerinin 30 dk olarak belirlenmesi yönünde gerekli tedbirler alınmalı.”

Diyarbakır’da Okuldan Atılan Öğrenci Müdürü Bıçakladı

Kim Milyoner Olmak İster’de Diyarbakır Karpuzu ne alaka dedirtti! Kim Milyoner Olmak İster’de Diyarbakır Karpuzu ne alaka dedirtti!

“OKULLARIMIZIN YAPIM SÜREÇLERİNİN HIZLANDIRILMALI”
“Kırsal bölgelerde yer alan okulların Katı ve Gaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi ihtiyacı giderilmeli. Merkezde belirli lokasyonlardaki okullarımızın öğrenci sayısı 50’ye dayanmış durumda. Yerleşimin yoğun olduğu alanlarda okul yapımına öncelik verilmesi, arsa sıkıntısı yaşanan yerlerde gerektiğinde kamulaştırma yapılarak okul yapımı için eğitim alanı oluşturulmalı. Adrese dayalı kayıt bölgelerine sabit bir düzenleme getirilmeli, Milli Eğitim ve Nüfus İşleri müdürlükleri koordineli çalışmalı. Okul güvenliği için ortaöğretim okulları öncelikli olmak üzere okullara güvenlik elemanı tedarik edilmeli. Yık-Yap kapsamında inşaatı devam eden okullarımızın yapım süreçlerinin hızlandırılmalı ve okulların ivedi olarak eğitim öğretime hazır hale getirilmeli.” İfadesini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi