Kavurucu sıcaklıklar deyince Diyarbakır ilk şehirlerarasında geliyor. Kavurucu sıcaklarda serinlemek isteyenler için en güzel parkları derledik. Türkiye'nin en sıcak şehirlerdin biri olan Diyarbakır'da vatandaşlar kavurucu sıcaklardan kaçıyor. Serinlemek isteyenler ya havuzlara yada piknik alanlarına yöneliyor. Ailece akşamları oturmak isteyenlerde parkları tercih ediyor. Peki Diyarbakır'da en güzel parklar hangisi gelin birlikte bakalım.

1) PARK 75 
Kayapınar ilçesinde yer alan Park 75 büyüklüğü ile biliniyor. Lunapark'ın biraz ilerisinde olan park ailece vakit geçirmek için inanılmaz serin yerlerden bir tanesidir. Parkın içerisinde Basketbol, Voleybol, Futbol sahaları ve çocuk oyun alanları da mevcuttur. 

2) KENT MEYDANI
Kent meydanı Kayapınar ilçesinin en popüler parklarından biridir. Akşam serinlemek isteyenlerin adresi olan bu park dolup taşıyor. Büyük çimenlik alan, açık kafe ve oyun alanının yanı sıra çardak bulunan canlı bir parktır. Özelikle çocuklar için düşünülmüş birçok oyun alanları mevcuttur.


 
3) PARKORMAN 
15 Temmuz Parkı diğer adı ile Parkorman, Yenişehir ilçesi Tesisler Kavşağında yer alıyor. Parkorman ailece vakit geçirebileceğiniz güzel yerlerden biridir. Parkın içerisinde çocuklar için oyun alanları basketbol futbol sahası da mevcuttur.

4) TEMA PARKI 
Tema Park Kayapınar ilçesinde Diyarbakır Stadyumu Yolunda yer alıyor. Küçük ve şirin olan bu parkta çocuklar için düşünülmüş birçok oyun alanları mevcuttur. Parkın içerisinden kütüphane de bulunuyor.

5) KOCAELİ KARDEŞLİK PARKI
Diyarbakır'ın belki de en güzel ve en farklı parklarından biri olan Kocaeli Kardeşlik Parkı diğer parklardan ayıran en büyük özelliği de Palmiye ağaçlarının olmasıdır. Parkta oturunca adeta denize karşı bir havası vardır. Park sessiz ve şehirden biraz uzaktır. Aileniz ile rahat bir şekilde gönül rahatlığıyla çayınızı içebilirsiniz. Park içerisinde kafeler oyun alanları da mevcuttur. Park, Bağlar ve Kayapınar ilçesi sınırlarında Kadın Doğum Hastanesi'nin yakınlarında yer alıyor.

Diyarbakır’ın En Büyük Parkı Olacak! İşte Adresi

Diyarbakır’da 100 yıldır hiç değişmeyen gelenek Diyarbakır’da 100 yıldır hiç değişmeyen gelenek

BONUS: YEŞİL KUŞAK PARKI 
Diyarbakır'ın en büyük parkı olan Mezopotamya Yeşil Kuşak parkında, yakın zamanda hizmete açılacak. Park içerisinde yürüyüş yolları, oyun ve fitness alanları, oturma bankları, kamelyalar, masa tenisleri, aydınlatma birimleri, farklı türlerde ağaç, çalı, mevsimlik çiçek ve su depoları yer alıyor. Mezopotamya Bulvarı ile Diclekent Bulvarı’nın kesiştiği ve Elazığ Caddesi’ne kadar devam eden yaklaşık 100 dekar alan üzerinde inşa ediliyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL