Bulunduğu stratejik konumundan dolayı Mezopotamya ile Anadolu ve Kafkasya arasında önemli bir köprü görevi gören Diyarbakır’ın tarihi mekanları kadar, mutfak kültürü de oldukça zengin ve geniştir. Tarihi binlerce yıl önceye dayanan ve farklı kültürlerden beslendikleri zengin mutfaklarıyla dünyaca ünlü zengin yemeklere sahip olan Diyarbakır, tatlıları, tuzluları, enva-i çeşit et ve süt ürünleri ile ayrı bir yer tutuyor.

Diyarbakır, Sur Kültür Yolu Festivali’ne gelecek sanatçıları beğenmedi! Diyarbakır, Sur Kültür Yolu Festivali’ne gelecek sanatçıları beğenmedi!

DİYARBAKIR’IN EN MEŞHUR YEMEĞİ HANGİSİ?
Mücadele Gazetesi olarak sosyal medya hesaplarımızda “Sizce Diyarbakır’ın en meşhur yemeği hangisi?” diye anket düzenledik. 

Ciğer Kebap Diyarbakır Yemek

Ankette sabah kahvaltılarında bile tercih edilen tescilli Diyarbakır Ciğeri yüzde 46 ile birinci oldu.

Lezzetiyle Diyarbakır’a özgü yemek olan Kaburga Dolması yüzde 21,8 ile ikinci oldu.

Meftune Tarif

Yüzde 17,7 ile Meftune üçüncü oldu. Medfûne ya da meftune Diyarbakır yemeklerinde yer alır. Badılcan denen patlıcandan yapılmıştır. Diyarbakır lezzetlerinden olup ve bazıncandan ma'mûl bu isimle meşhurdur

Kibe Mumbar ise yüzde 14,5 ile dördüncü olarak oylandı. Kibe Mumbar, kuzuların midelerinden çıkan bağırsak ve işkembe dolmasıdır. Dolgusunda kuzu eti, pirinç, soğan ve biber salçasını bulunur.

Muhabir: Remziye ÇELİK