Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı Diyarbakır’da yasak bitti! İşte tezgahların kralı

Diyarbakır, Güneydoğu’nun orta kısmında, Mezopotamya'nın kuzeyinde yer alan ve 1 milyon 800 bin kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biridir. 12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır, surları, kapılar ve doğal güzellikleriyle her dönem onlarca kişinin tercih ettiği yerlerden biridir. Ünlü Dicle Nehri’nin sularının geçtiği Diyarbakır, coğrafi yapısıyla da dikkat çeker. Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip Diyarbakır, kırsal yaşamın hüküm sürdüğü büyük bir şehir olup, 4’ü merkez 17 ilçeye ev sahipliği yapmaktadır. Peki, onlarca yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği Diyarbakır’ın en zengin ilçesi hangisidir? İşte yanıtı…

Kayapınar Diyarbakır

DİYARBAKIR’IN EN KALABALIK İLÇESİ KAYAPINAR
Artan nüfusu ve son yıllardaki gelişmelerle adından çokça söz ettiren Diyarbakır’ın en zengin ilçesi hangisi sorusuna net olarak cevap vermek zor olsa da, genel olarak merkez ilçeler sıralamalarda ön plandadır. Merkez ilçelerden biri olan Kayapınar, Diyarbakır’ın nüfus olarak en büyük ilçesidir. Son nüfus sayımına göre Kayapınar 425 bin 143 kişi ile Diyarbakır’ın en kalabalık ilçesi olmuştur.

Kayapınar Diyarbakır Ilçe Gece Karanlık

DİYARBAKIR’IN EN ZENGİN İLÇESİ KAYAPINAR MI?
Diyarbakır’ın yeni yapılaşma yerlerinden biri olan Kayapınar ilçesi, ekonomik açıdan daha fazla imkan sunan bir bölge olduğu için, kentteki zengin yer olarak kabul edilmektedir. Son dönemlerde hem artan nüfusu, hem de yeni yerleşim yerleriyle dikkat çeken Kayapınar, nüfus bakımından en çok belediye para aktarımı yapılan ilçedir. Kayapınar, zengin ve elit olarak kabul edilse de bu sadece genel bir değerlendirme olarak yapılabilir. Bu değerlendirme kişisel tercihlere göre farklı sonuçlar da çıkabilir. Başka biri için ise en zengin ilçe anlayışı farklılık gösterebilir.

Muhabir: Remziye ÇELİK