Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
’O kadar içimdesin ki sana sen değil ben diyeceğim geliyor!’’
Bu sözler Diyarbakır’ın zarif şairesi Melek Tigrel’in Cahit Sıtkı Tarancı’ya olan buluşmasında duygularını anlattığı sözler.
1919 yılında Diyarbakır’da doğan şair Melek Tigrel kentin eski ailelerinden bir olan Tigrellerden siyasetçi İhsan Hamit Tigrel’in kızı. Melek Tigrel daha lisedeyken edebiyata ilgi duyuyor, şiirler yazıyordu. Diyarbakır’da başladığı eğitim hayatına sonradan taşındıkları İstanbul’da devam etmişti.
Aileleri vesilesiyle tanışan bu iki şair evlenmeleri yönünde teşvik de ediliyorlardı. Cahit Sıtkı’nın Ziya Osman Saba’ya olan mektuplarında artan heyecanı gözle görülür bir biçimdeydi. Saba’ya yazdığı mektuplarda Melek Tigrel’in İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümüne girmesinde Tarancı’nın etkisinin olduğu anlaşılıyordu.
Tigrel’in şiirleri Varlık dergisinin birkaç sayısında yayınlandı. ‘’Yankı’’isimli şiiri ise 1973’te Paris’te Dünya Kadın Şairler Antolojisi’nde yer aldı.
Melek Tigrel’in ve Diyarbakırlı birçok sanat insanının detaylı biyografisine Diyarbakır Hafızası’nın son sergisindeki “Kente Kültürle Sanatla Dokunup Geçenler” başlığından ulaşabilirsiniz.
Haber: Menekşe Hazan ARANCAK
‘’O kadar içimdesin ki sana sen değil ben diyeceğim geliyor!’’
— Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (@dkulturtabiat) April 14, 2023
Bu sözler Diyarbakır’ın zarif şairesi Melek Tigrel’in Cahit Sıtkı Tarancı’ya olan buluşmasında duygularını anlattığı sözler. pic.twitter.com/nfjqM7nFK5