Diyarbakır’da neredeyse her köşe başında kolaylıkla bulunabilen halka tatlı, yaz aylarında da vatandaştan ilgi görüyor. Zahmetli ve zor bir şekilde yapılan tatlının ekonomik bulunduğu için tercih edildiğini söyleyen halka tatlı ustası Bünyamin Aktaş, “Çocukluğundan beri tatlı işiyle uğraştığını söyleyen tatlı ustası Bünyamin Bozkuş, "Sabah 7'de dükkanı açıyoruz. Akşam 8'e kadar sıcak halka çıkıyor. Hamur bekletilmeye gerek duymadığı için ısınacak kadar dinlenme yeterli oluyor. Yazın sıcak olduğu için bazen saatte bir çıkarıyoruz ama kışın sürekli sıcak halkı yapıyoruz. Çocukluğumdan beri tatlı işi yapıyorum. İşimizi severek yapıyoruz. Hamur üç malzemeden hazırlanıyor. Daha sonra tulum sıkma pompasına alıp pişiriyoruz. Halka tatlı insanlar tarafından sevilen bir sokak lezzeti. Daha çok sıcak tercih ediliyor. Soğuyunca kalıyor. Yazın hava sıcağından dolayı az tüketilse de Diyarbakır’da halka tatlıyı yiyor" Dedi.
"HALKA TATLI EKONOMİK"
Tatlının ekonomik olduğu için tercih edildiğini belirten Bünyamin Bozkuş, "Halka tatlı daha ekonomik olduğu için insanlar tercih ediyor. Dışarıda bir mekanda oturup tatlı yemek artık çok pahalı. Bu yüzden dışarı çıkan vatandaşlar çıkmışken tatlımı da ayaküstü yiyip evime gideyim düşüncesine giriyor.
Kilosu 60 lirayı bulan halka tatlının tanesi ise 5 liradan satılıyor.
Haber: Remziye ÇELİK