Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku! Diyarbakır'da depremzedelere 7 bin lira fatura şoku!

Bölgede hava sıcaklığı Eylül ayında olmamıza rağmen 35 dereceyi aşması üzerine serinlemek isteyen vatandaşlar, kentteki doğal alanları tercih ediyor. Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Seren köyünde bulunan Aynkebir de sıcaktan bunalan ve keyifli bir gün geçirmek isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. Fakat oraya gelen ziyaretçiler yedikleri yemeğin kalıntılarını suya veya su kenarına attıkları görüldü.

Aynkebir Şifalı Su Diyarbakır Hani

KENDİ İMKANLARIYLA ÇÖPLERİ TEMİZLEDİLER 
Doğal güzellikler arasına giren Aynkebir’e gelen bazı ziyaretçiler gördükleri karşısında şok içerisinde kalıyor. İlk kez Aynkebir’i ziyaret eden bazı ziyaretçiler karşılaştıkları manzaradan rahatsız olduklarını söylediler. Suyun içerisinde ve su kenarında bulunan çöpleri ve yemek kalıntılarını kendi imkanlarıyla temizlediklerini söylediler. Çevredeki çöpleri temizleyen ziyaretçiler vatandaşları doğal güzellikleri koruması, çöplerini çöp kutusuna ve bu güzelliğe sahip çıkmaları için uyarıda bulundu.

Ziyaretçiler; "Bu yer hepimizin istediğiniz zaman gelin bu güzelliğin tadını çıkarın" diyerek çevreyi kirletenlere sosyal mesaj verdi. 

Öte yandan ziyaretçiler bu gibi durumların yaşanmaması adına tarihi güzelliğe sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Abdullah AKYOL