12 bin yıllık geçmişiyle 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır, her daim en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Tarihi surları, camileri, kiliseleri, sokakları, hanları, hamamları ile gezginlerin rotasında olan Diyarbakır, yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor.

Onlarca yerli-yabancı ziyaretçinin ziyaret ettiği Diyarbakır’da kentin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanımaları için kentte bulunan 50 gence de kültür gezisi düzenlendi.

Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor! Diyarbakır’da “Avrupa Hareketlilik Haftası” maratonu başlıyor!

DİYARTBAKIR’DA 50 GENCE KÜLTÜR GEZİSİ
Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği gezi iki bölüm şeklinde organize edildi. Gezinin ilk bölümünde Hazreti Süleyman Camii, İç Kale Müzesi, Nasuh Paşa Camii, Fatih Paşa Camii, Dört Ayaklı Minare, Ulu Camii ve Hasan Paşa Hanı, ikinci bölümde İslam coğrafyasının kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen Eğil'deki Zülküf Peygamber ve Elyesa Peygamber Türbesi ziyaret edildi. Ayrıca Dicle Barajı'nda düzenlenen tekne gezisiyle gençlere doğayla iç bir deneyim sunuldu. Etkinlik, gençlere hediye anlaşmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA