Diyarbakır’ın serinleten tatları arasında yer alan ve yaz dönemlerinin vazgeçilmezi olan reyhan şerbeti, tadı ve kokusuyla beraber herkesin beğenerek içtiği içecekler arasında yer alıyor. Reyhan şerbeti, adeta şifa deposu olurken içeceğin ana maddesi ise reyhan bitkisi olmakta. İçerisinde hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmayan bu içecek doğal olarak hazırlanırken güçlü bir antioksidan olan reyhan otundan hazırlanmakta. Bu şerbet hücrelerin erken yaşlanmasını önlemekte.

REYHAN ŞERBETİ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Sevilen içecekler arasında yer alan reyhan şerbeti vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirmektedir. Reyhan, bakterilere ve virüslere karşı koruyucu bir etki göstermektedir. Rahatlatıcı etkiye sahip olan bu içecek kan şekerini de düzenlemektedir.

İbrahim Tatlıses’e kızı Dilan Çıtak soruldu! İbrahim Tatlıses’e kızı Dilan Çıtak soruldu!

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan reyhan şerbeti nasıl yapılır? İşte yanıtı şu şekilde:

1 adet taze reyhan

1 su bardağı toz şeker

1 litre su

1 tatlı kaşığı limon suyu veya birkaç damla limon suyu (isteğe göre)

Reyhan Şerbeti yapılışı ise şu şekilde:

Bir tencereye su konulur ve kaynatılır. Bu işlem sonrası reyhanlar suya eklenir 5 – 10 dakika demlenir. Şeker eklenir ve karıştırılır. Karışım ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Tatlandırıcı olarak limon suyu eklenebilir. Şerbet süzgeçten geçirilir ve parçacıklardan arındırılır. Sonrasında soğutulur ve soğuk bir şekilde servis yapılır.

Muhabir: Onurcan GÜLER