Diyarbakır’da yıllardır kangrenleşen toplu taşıma çilesi okulların da açılmasıyla tekrar gündem oldu. İşe giden vatandaşlara öğrenciler de eklenince otobüsler tıka basa dolmaya, binemeyenler yolda kalmaya başladı. Diyarbakır’da bir türlü çözülemeyen ulaşım krizi büyürken, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Seyrantepe Köprülü Kavşağı da yetersiz otobüs sayısı çileye dönüşüyor. Yoğunluğa yetişemeyen otobüsler tıka basa dolarken, halk, ulaşım sorunun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor Diyarbakır’ın yüreği yanıyor! Herkes “Narin” diyor

ULAŞIMDA HER SABAH AYNI SORUN: BELEDİYEYE ÇAĞRI
Okulların eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla yoğunluğun daha da arttığı bugünlerde toplu taşıma araçlarının yetersizliği nedeniyle vatandaşlar işe, öğrenciler ise okula geç kalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, özellikle işe giriş çıkış saatlerinde otobüs sayısının artırılması gerektiğini dile getiriyor.

ÖĞRENCİLER OTOBÜSE BİNEMİYOR
Mücadele haber ihbar hattına gelen mesaj şöyle: “Her sabah aynı ulaşım sorununu yaşıyorum. Seyrantepe Kavşağı’ndaki otobüs durağından her sabah kalabalık oluşuyor. Çoğu öğrenci otobüse binemezken, binen de kalabalıkta zorluk yaşıyor. Özellikle A4 kodlu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs tıklım tıklım oluyor. Yetkililerin bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz.”

Muhabir: Remziye ÇELİK