1 Eylül’de saat ’00.00’ı göstermesiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu balıkçılar denize açıldı. Balıkçılarda av yasağının kalktığı şu günlerde Diyarbakır’da da hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Artan avla birlikte Diyarbakır’daki tezgahçılarda ilk günlerde 200 lirayı aşan palamuttaki verim fiyatları da etkiledi. Diyarbakır’da palamut da verim ile birlikte tanesi 50 liradan tezgâhlarda yerini aldı.

DİYARBAKIR’DA TEZGAHLARIN EN ÇOK TERCİH EDİLENİ PALAMUT
Sıcak havaların seyrettiği şu günlerde Diyarbakır’da tercih edilen besinlerden biri de balık oluyor. Diyarbakır’da sıcak havalar yüzünden balık çeşidinin az olduğunu belirten balıkçı esnafı da, fiyatının uygun olması nedeniyle palamutun ağırlık olarak tercih ediliyor. Bu yıl palamut hem vatandaşı hem de balıkçıları sevindirdiğini vurgulayan Diyarbakırlı balıkçı esnafı, havalar soğudukça çeşitlerinin de artacağını belirtiyor. Palamut balığının tezgâhtaki fiyatı ise tanesi 75 liradan satılıyor. Hamsi balığının kilosu ise 100 liradan başlıyor.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak! Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 50 işçi alınacak!

PALAMUT NERELERDE YAŞAR? İŞTE PALAMUT BALIĞININ FAYDALARI
Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz gibi kıyı bölgelerinde sıklıkla görülen palamut, denizlerin sığ ve açık alanlarında yaşamayı tercih eder. Palamut genellikle sürüler halinde seyahat eder ve özellikle yaz aylarında kuzeyden güneye göç eder. Omega-3 yönünden son derece zengin, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakır. Omega-3 yönünden son derece zengin olan palamut kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakır. İçerdiği yüksek protein miktarı sayesinde kas gelişimini destekleyen bir niteliği bulunur. Vücut dokularını yenileme görevi görür. İçerisinde yer alan mineraller kemik gelişimi aşamalarında etkin bir rol oynar.

İşte Diyarbakır’da balık çeşitleri ve fiyatları: 
Palamut: Tanesi 75 lira
Hamsi: 100 lira
Alabalık: 150 lira

Muhabir: Remziye ÇELİK