Gazeteci Saffet Azbay, efsane Diyarbakır’ın mazisini kaleme alırken duygu dolu günleri de unutmadı. Azbay, Diyarbakırspor’un unutulmaz maçına da satırlarında yer verdi. İşte o yazı:

“Bölge futbolu Diyarbakırspor, Malatyaspor ve Elazığspor ezeli rekabetleriyle güzeldi. Arada ciddi bir rekabet olsa da sporda, ticarette, akrabalıkta can cana yan yana ve hatta iç içe olan komşu ve kardeş şehirler. Zaman zaman birbirimizi üzmüş olsak da eski günleri özlemle arıyoruz.

Beşiktaş'ın elinde tutamadığı yıldızı Diyarbakırspor kaptı Beşiktaş'ın elinde tutamadığı yıldızı Diyarbakırspor kaptı

Diyarbakırspor, İngiltere Takımı Ile Dünyada Bir Ilki Başardı

Diyarbakırspor - Elazığspor rekabeti de çok eskiye dayanır. İki camianın zor zamanlarda birbirlerine karşılıklı jestleri olmuştur.

1993 yılında Elazığspor, Diyarbakırspor'un 2.Lig'de kalmasını sağladı. (Elazığ'da 3-3 biten maç)

Herkesin bildiği 2002-2003 sezonundaki unutulmaz maç. Diyarbakırspor, Elazığspor'un Süper Lig'de kalmasını sağladı.

Diyarbakırspor'un sahası kapalı ya da bakımda olduğu zaman maçlarını Elazığ'da oynardı ve Elazığlılar, Diyarbakırspor'a destek verirdi tribünlerde.

DİYARBAKIRSPOR’UN UNUTULMAYAN MAÇI

Benim için en unutulmazı 1995-96 sezonunda Ankara'da oynanan Diyarbakırspor - Zeytinburnuspor final maçı. Dramatik maç. Bizim neslin hafızasında silinmeyen maç.

Diyarbakırspor'un 120 dakika tek kale oynadığı, direkleri dövdüğü, sayısız pozisyonu girdiği, çizgileri geçemediği ve pozisyonu olmayan rakibine kornerden gol yiyerek 1-0 kaybettiği final.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 30 bin taraftar vardı. Yarı finalde Zeytinburnuspor'a yenilerek elenen Elazığspor'un taraftarları da Ankara'dan ayrılmamış ve Diyarbakırspor'u desteklenmişti. Birlikte üzülmüştük. Gerçekten bir travmaydı. Sadede Diyarbakır değil koca bölge yıkılmıştı.

BU RESİM İSE 2000-2001 SEZONUNA AİT

Diyarbakırspor, Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren komşu Elazığspor’a bu resmi göndermiş ve Elazığ Atatürk Stadyumu'na asılmıştı.”

Kaynak: Haber Merkezi