Günümüzün şehircilik anlayışı geniş, ferah ve devasa sokakları makbul saysa da, Sur ilçesinde biraz karanlık ve Arnavut kaldırımı döşenmiş dar sokaklardan oluştuğunu görürüz. 12 bin yıllık tarihiyle 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir düşünün. Bu şehir öyle bir efsane şehirdir ki evliyalar sahabeler peygamber tarihçiler hepsi Diyarbakır’ı muhteşem bir şekilde anlatmıştır. Merkez Sur ilçesi de tarih kokan bir ilçedir. Turistlerin de ilk uğrak noktasıdır. 

2 KİŞİ BİLE YAN YANA YÜRÜYEMİYOR
Merkez Sur ilçesi genellikle dar sokaklar üzerine kurulmuştur. Sokaklar dar alanlardan oluşurken bazen içerisinde kaybolabilirsiniz. Bazı sokaklar var ki 2 kişi bile yan yana yürüyemiyor. 

En çok merak edilen konular arasında ise Dünyanın en dar sokağı ile Türkiye'nin en dar sokağı neresi olduğu merak ediliyor. Sizler için bu konu da en dar sokaklar hakkında bilgi vereceğiz. İşte detaylar...

Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor Diyarbakır Valisinden 2 defa yardım söz aldı! Cevap bekliyor

TÜRKİYE'NİN EN DAR SOKAĞI CUMALIKIZIK
UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesinde yer alan Cumalıkızık köyünde bulunan bir sokak, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş durumda. Sokağın genişliği sadece 80 metre olduğu için hem Türkiye'nin hem Dünya'nın en dar sokağı olduğu söylenebilir.

Muhabir: Abdullah AKYOL