Bakanlık, sosyal medya hesabındaki paylaşımına, "Balıkları dondurmadan önce hafif tuzlamakta fayda var. Etin diriliğini muhafaza eder" notunu düştü.

Ekim ayında; palamut, mezgit, levrek, çipura, zargana ve sardalya tüketilmesi önerildi.

Balık Tazgah Pazar

Diyarbakır’dan Muş’a ulaşan kahramanlık köprüsü! Diyarbakır’dan Muş’a ulaşan kahramanlık köprüsü!

BALIK SEZONUNUN EN CANLI AYLARINDAN BİRİ EKİM AYI
Ayrıca Ekim ayı, balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır. Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir.

BALIK YEMENİN FAYDALARI NELERDİR?
Balık; selenyum, iyot ve D vitamini açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Selenyum, bağışıklık sistemini güçlendirirken, tiroid fonksiyonunu da korumaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda selenyum sağlıklı saçlar ve tırnaklar için gerekli besin kaynağıdır.

İşte balık yemenin başlıca faydaları: 
Bağışıklık sistemini korur.
Zeka gelişime destek olur.
Diyabet riskini azaltır.
Omega 3 takviyesi sağlar.
Çocukların balık tüketmesi, konsantrasyonu arttırır.
Kemik yapılarının güçlenmesini sağlar.
Eklem ağrılarının giderilmesini sağlar.
Hücrelerin onarılmasını sağlar.

Kaynak: Haber Merkezi