Tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından, “Her şey Güzel olacak” sözüyle kamuoyunda tanınan 22 yaşındaki Berkay Gezgin da tutuklandı. Gezgin’in tutuklanması sonrası ünlü birçok isimden tepkiler gelirken bir tepki de, Diyarbakır’da yaşanan Narin Güran cinayeti ve Van’da yaşanan Diyarbakırlı genç kız Rojin Kabaiş cinayetinde adını pek çok kez duyduğumuz şarkıcı ve aktivist Gülben Ergen’den geldi.
İSTİSMARCI BABANIN SUÇUNU BİLİYORUZ, NEDEN SERBEST!
Ergen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “22 yaşındaki genç Berkay Gezgin’in 60 saatlik gözaltında tutulup adliyeye sevk edilmesinin sebebini öğrendik mi? Ne yapmış? Öz kızını yıllarca istismar ve tecavüz eden, Jandarma tarafından suçüstü yakalanan baba Erdoğan Esmer’in serbest olmasının da sebebini bilmiyoruz ama suçunu biliyoruz! Neden serbest?” ifadelerine yer verdi.
ERGEN’DEN DİYARBAKIRLI ROJİN VURGUSU
Van’da kaybolduktan birkaç gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin’in ölüm sebebini ve öldürenlerini 6 aydır öğrenilmediğini aktaran Gülben Ergen paylaşımının devamında, “Rojin’in ölüm sebebini ve öldürenlerini 6 aydır öğrenemeyen babası intihar etmediğini biliyor ama suçluları bilmiyoruz” dedi.