Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi (SES), Ergani ilçesinde bulunan ambulansların kuvöze uyumlu olmadığı belirtti. SES’ten yapılan açıklamada, Ergani İlçe Devlet Hastanesi’nde yenidoğan yoğun bakımın yaklaşık beş ay tadilatta olacağı da ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı: 

Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı! Balıkesir sergisinde Diyarbakır rüzgârı!

ERGANİ’DE DOĞAN BEBEKLER DİYARBAKIR’DAN AMBULANS BEKLİYOR
“Ergani ilçesinde tahsis edilen ambulanslar kuvöze uyumlu olmadığı için yenidoğan bebekleri ancak merkezden kuvöze uyumlu ambulans geldikten sonra bebekler sevk edilebiliyor.

“YOĞUN BAKIM YAKLAŞIK BEŞ AY TADİLATTA”
Ergani ilçe devlet hastanesinde yenidoğan yoğun bakım yaklaşık beş ay tadilatta olacak. Yenidoğan bebekler merkezden kuvöze uyumlu ambulansı beklemek zorunda.

ERGANİ’YE KUVÖZE UYUMLU AMBULANS TALEBİ
Acilen Ergani ilçesine ambulaslardan en az birinin kuvöze uyumlu olması gerekir. Ayrıca tüm ambulansların tam teşekküllü olması gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Bebek ölüm oranlarında bölgemizin Türkiye genelinin ortalamasının üstünde çıktığı da ortada. İnsan hayatını bu tür maddi nedenlerden ötürü kayıp etmesini kabul etmiyoruz. Sağlıkta tasarruf ölüm demektir.”

Kaynak: Haber Merkezi