Ebegümecigiller ailesinden gelen hibiscus bitkisi dünya genelinde birçok farklı alanda kullanılıyor. Kan basıncını düşürmek, idrar söktürücü etkileri uyarmak, yüksek kolesterolü düşürmek için demlenen kırmızı renkli antioksidan içeriği zengin bitkidir. 

İri çiçekli ve göz alıcı kırmızı remgiyle çayı demlenen hibiscus, bazı yerlerde hatmi çiçeği olarak ta biliniyor. Midedeki tahrişi yatıştırabilen hibiskus, hafif müshil etkisi ile kabızlık problemlerine de iyi geliyor.

Bitimine sayılı günler kaldı: Uzmanı erkenden uyardı! Bitimine sayılı günler kaldı: Uzmanı erkenden uyardı!

HİBİSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Hibiskus çiçeğinin kurutulmasıyla elde edilen hibiskus çayı, hazırlanması kolay bir içecektir. Bir bardak su içerisine 2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus çayı eklenerek demlenir. 5 dakika sonra çayın rengi kırmızıya dönerek tüketime hazır hale gelir. Daha sonrasında süzülür, soğuk ya da sıcak şekilde tüketilebilir. Tatlandırmak için içerisine bal, tarçın ve limon ilave edilir. 

HİBİSKUS ÇAYI KULLANILIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Uzmanlar tarafından yapılan uyarılarda hibiskus çayının hamileler tarafından kullanılmasının güvenli olmadığı ifade edildi. 

Normal zamanda bu çayın çok fazla tüketilmesinin zararlı olabileceği ifade ediliyor. 
Yüksek tansiyon ve diyabet tedavisinde olan kişilerin tüketmeden önce mutlaka uzman doktordan görüş alması gerekir. 
Vücutta su kaybına ve alerji durumuna neden olabilir Dikkatli kullanılmalıdır. 

HİBİSKUS ÇAYI HER GÜN İÇİLİR Mİ?
Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara göre, hibiscus çayı günde en fazla 2 bardak içilmelidir. Yan etki görülürse içme kesilmelidir. 10 gün üst üste içilmesinin ardından uzun zamanda ara verilmesi gerektiği tavsiye edilir. 

Kaynak: Haber Merkezi