Diyarbakır’da genetik bir kas hastalığı olan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) teşhisi konulan birçok hasta bulunurken; SMA hastalığının tedavisi ise ancak yurtdışındaki birkaç ülkede yapılmaktadır. Bu hastalığın tedavisi ve ilacını alabilmek için ise, tam bir servet ödenmesi gerekiyor. Diyarbakırlı gönüllü gençler ise başta SMA hastası Deniz Osmanoğlu olmak üzere pek çok hastaya kampanya düzenliyor.

Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir? Diyarbakır'da dikkat çeken eğitim: Çocuk kimdir?

KAMPANYAYA DESTEK SUNANLAR ARASINDA SANAT CAMİASI DA VAR

Özellikle Deniz Osmanoğlu adına sosyal medyadan kampanyalar düzenlenirken, sanat camiasının iki önemli ismi olan İlker Ayrık ile Gülben Ergen de kampanyaya destek sunanlar arasında yerini aldı.

İlker Ayrık videolu bir mesaj ilettiği paylaşımında, “Ben, sevgili dostum Deniz’i ziyarete geldim. Deniz maalesef ki tüm dünya çocuklarına musallat olan SMA ile mücadele ediyor. Son dört ayımız, bu son dört ayrı hep birlikte gelin içinden geçelim. Çünkü Deniz ve bütün dünya çocukları bunu hak ediyor. Hepinizden tüm kalbimle destek bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Sanat camiasının bir diğer önemli ismi olan Gülben Ergen ise, Deniz’e ait olan bir kampanya postunu paylaştı. Postta yer alan ifadeler ise şöyle, “Allah rızası için yetişin Deniz’in zamanı kalmadı. İlacını alamazsa hayatını kaybedecek. Yalvarırım evladımızı kurtarın.”

Muhabir: Devrim AKTÜRK