Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "25 bin 17 binayı inceledik. 22 bin 89 binanın hasarsız, 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murta Kurum, İstanbul’da 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Hasar tespit çalışmaları çerçevesinde açıklamada bulunan Kurum, İstanbul’da toplam 25 bin 17 binayı incelediklerini kaydetti. Bakan Kurum, şu ifadelere yer verdi:

Deprem riski en düşük 20 il belli oldu: Diyarbakır, Mardin var mı? Deprem riski en düşük 20 il belli oldu: Diyarbakır, Mardin var mı?

"İstanbul'da bugün itibarıyla 25 bin 17 binayı inceledik. 22 bin 89 binanın hasarsız, 2 bin 928 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespit çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız."

Kaynak: İHA