Diyarbakır'ın Kayapınar, Sur ve Yenişehir'de kesinti geliyor Diyarbakır'ın Kayapınar, Sur ve Yenişehir'de kesinti geliyor

İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesaplarında farkındalık oluşturmak amacıyla zaman zaman sorular sorarak takipçilerini teste tabi tutuyor. Bu anlamda Jandarma ekiplerinin Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan tarihi Malabadi Köprüsü’nün çekilmiş fotoğrafını paylaşarak; “Görseldeki, dünyanın en büyük kemer açıklığına sahip tarihi taş kemer köprümüzün ismi nedir ve hangi ilimizdedir?” sorusunun paylaştı. Sorunun altında verilen şıklarda ise “A- Uzunköprü/Edirne B- Taşköprü/Adana C- Malabadi Köprüsü/Diyarbakır” verildi.

Silvan Jandarma

DOĞRU CEVAPLAR DİKKAT ÇEKTİ
Sorulan soruya göre vatandaşlar sorunun cevabını yorumladı. Sayfada birçok vatandaşın buranın “Diyarbakır” cevabını vermesi ise şaşırttı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KEMER AÇIKLIĞINA SAHİP TAŞ KEMER KÖPRÜSÜ: MALABADİ
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi sınırlarında yer alan Malabadi Köprüsü, zamana meydan okuyan görünümü ile dikkat çekiyor. Artuklu Beyliği döneminde, Timurtaş Bin-i İlgazi tarafından 1147 yılında yaptırılan tarihi köprü, Türkiye ve yakın doğuda taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olan köprü. 7 metre eninde ve 150 metre uzunluğunda olan Malabadi Köprüsü, 40.86 metre açıklığındaki sivri ana kemeri ile dünyanın günümüze ulaşan en büyük kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsü olarak adını yazdırmıştır.

Muhabir: Remziye ÇELİK