Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın izine henüz rastlanamazken amcası kırsal Tavşantepe Mahalle Muhtarı S. Güran gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemede otomobilinde Narin'in DNA'sı tespit edilen amcanın telefon kayıtlarını da sildiği tespit edilmişti.

Halk TV'nin haberine göre, yürütülen soruşturmada amca S. Güran'nin telefonundaki uygulama aracılığıyla tüm mesaj ve aramaları sildiği ortaya atıldı.

Jandarma Bağlar Narin Güran Jandarma

TELEFONUNDA ÖZEL UYGULAMA KULLANMIŞ
Gün içerisinde gözaltına alınan amca S. Güran'nin telefonunda tüm mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edildi. Emniyet ekipleri soruşturma boyunca süreci detaylı incelemeye devam ediyor.

Diyarbakır’da Kaybolan Narin Bulundu Mu Işte Son Durum

130 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU
Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı! Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı!

AĞABEYİ SERBEST BIRAKILMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde, Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E. Güran da gözaltına alınmış, kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin'e ait olmadığı tespit edilince E. Güran serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi