Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran’dan 11 gündür haber alınamıyor. Narin’i arama çalışmaları ise, ihbarla bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyeleri ekipleri tarafından devam ediyor.

AMCA GÖZALTINA ALINDI: DNA UYUŞTU İDDİASI
Narin'i arama çalışmaları 11 gündür sürerken soruşturma kapsamında amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Narin’in anne ve babasından alınan DNA örnekleri şüpheli ile karşılaştırıldı. 

DW'nin haberine göre, gözaltına alınan amca Salim Güran’ın aracındaki DNA örneği ile Narin'in kıyafetlerindeki DNA örneği eşleştiği iddia edildi. Amcanın, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlendi.

Demet Akalın ile Müge Anlı’nın “Narin” atışması! Demet Akalın ile Müge Anlı’nın “Narin” atışması!

NARİN’İN BABASI MUHTARIN GÖZALTISI İLE İLGİLİ KONUŞTU
Öte yandan, 8 yaşındaki Narin’in babası Arif Güran, ifadelere ve gözaltına alınan amca Salim Güran'a ilişkin konuştu. Güran, “Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyen Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi