Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda bölge bölge uyarı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Maraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı nedir?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Sarı kodlu uyarı verilen İller; Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale, Karabük.

Recep İvedik lakaplı Şahan Gökbakar'ın lüks villası kaçak çıktı! Recep İvedik lakaplı Şahan Gökbakar'ın lüks villası kaçak çıktı!

Turuncu kodlu uyarı nedir?
"Hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Bu kod, "Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.

Turuncu kodlu uyarı verilen İller; Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce.

Kaynak: İHA