Merkez kırsal Bağlar ilçesi Tavşantepe kırsalında Kuran kursundan çıktıktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan Narin Güran (8) cinayeti soruşturması sürüyor. Bugün 35. güne giden Narin cinayeti soruşturmasında 27 şüpheli bulunuyor. Narin’i kızı dereye gizleyen itirafçı Nevzat Bahtiyar hariç tümü aile bireylerinden oluşan 12’si tutuklu, 3 kişi hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol kararı bulunuyor. 241’i tanık olmak üzere 268 kişinin de ifadesi alındı.

Narin Arama Çalışmasında Komanda Arazide! Elbise Ve Bez Parçası Bulundu

GÜRAN AİLESİNİN TELEFON TRAFİĞİ
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen 3 savcı ve bir başsavcı vekilinin koordinasyonunda yürütülen soruşturmada, Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan istenen telefon HTS kayıtları ile sinyal baz bilgilerini içeren rapor savcılığa ulaştı.

Geriye dönük kayıtlarda, Narin’in kaybolduğu gün ile özellikle amca Salim’in tutuklandığı 2 Eylül günü ve cesedin dere yatağında bulunduğu 8 Eylül’de Güran ailesi bireylerinin birbirleriyle olan yoğun telefon trafiği dikkat çekti.

Mahsun Kırmızıgül Diyarbakır'da dizi çekti: Diyarbakırlılar tepki gösterdi Mahsun Kırmızıgül Diyarbakır'da dizi çekti: Diyarbakırlılar tepki gösterdi

Bu tarihlerde özellikle başta anne Yüksel, amca Salim, baba Arif, ağabey Enes, amca Fuat ile enişte Mehmet Şevket Kaya arasında yoğun bir telefon görüşmesi yaşandığına dair HTS kayıtları ortaya çıktı.

Diyarbakır Narin Güran Tavşantepe Mahallesi Narin Arama Çalışması

HTS KAYITLARI İLE SİNYAL BİLGİLERİ GÖNDERİLDİ
Sözcü'de yer alan habere göre, bu aramaların gelen arama, giden arama, cevapsız çağrı, mesaj alma ve mesaj gönderme şeklinde gün boyu gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü tespit edildi.

Ancak bu kişilerle ilgili Sulh Ceza Sorgu Hakimliğinden alınan iletişimin tespitine yönelik herhangi bir dinleme ve teknik takip kararı olmadığı için kendi aralarındaki görüşme içeriklerinin tespit edilemediği, sadece telefon numaralarına bakıldığında birbirlerini arayıp ne kadar süre ile görüştükleri belirlendi. BTK tarafından savcılığa gönderilen HST kayıtlarının yanı sıra telefon sinyal baz bilgileri de gönderildi.

TÜBİKAT’A GÖNDERİLEN GÖRÜNTÜLERİN ÇÖZÜMÜ AYAPILDI MI?
Narin'in kaybolduğu gün ve sonrasındaki arama çalışmalarının devam ettiği günlerde de bazı aile bireylerinin cesedin bulunduğu dere yatağının bulunduğu bölgedeki baz istasyonlarından telefonlarının sinyal aldığı bildirildi.

Ancak el konulan telefonların alınan imajında, farklı uygulamalar üzerinden yapılan tüm arama ve mesajlaşmaları içeren yazışmalar silindiği için cinayetin şifrelerinin de bu yazışmalarda olduğu ancak bir tespit yapılamadığı öğrenildi.

Yine köyden tespit edilen ancak çözümü yapılamadığı için TÜBİTAK’a gönderilen bazı kamera görüntülerinin çözümüyle ilgili çalışmaların sürdüğü ve raporun önümüzdeki günlerde savcılığa teslim edileceği bildirildi.

VAN JANDARMA KRİMİNAL LABORATUVAR RAPORU BEKLENİYOR
Soruşturmayla ilgili JASAT ile Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin köyde delil niteliği taşıyan bir takım bulgularla ilgili Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuarına gönderilen sonuçların da bu hafta içinde tamamlanıp Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

Şüphelilerin ev, ahır ve eklentileri ile araçlarında yapılan delil incelemesinde JASAT ekiplerinin aldığı örnek numuneler Van Jandarma Kriminal Bölge Laboratuarına gönderilmişti.

Narin’in öldürülmüş olabileceği değerlendirilen ev, ahır ve çevresindeki eklentilerdeki eşya ve materyallerden alınan parmak izi, kıyafet DNA bulguları, tırnak, sigara izmaritleri üzerindeki genotip uyumluluk gösterebilecek tükürük ve salya örnekleri, kan ve kıl numuneleriyle ilgili raporun dosyaya gönderilmesinden sonra geriye sadece TÜBİTAK’tan gelecek rapor beklenecek.

Kaynak: Haber Merkezi