Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos günü Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturmada, jandarma 3 soruşturma savcısının gözetiminde, Narin'in amcaları Memduh, Erhan ve Barış Güran'ın evinde aramalar yaptı. Jandarma amca Erhan ve Barış Güran'a ait kamera kayıt cihazına el koydu. Söz konusu cihazlar TÜBİTAK'ta incelemeye alındı.

Narin, köyünde toprağa verilirken, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ile muhtar olan amca Salim Güran'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Narin Güran Diyarbakır

ÜÇ AMCANIN EVİNDEKİ GÜVENLİK KAMERASI CİHAZLARINA EL KONULDU
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk koordinesinde sürdürülen soruşturmada, Narin cinayetinde yeni bir gelişme daha yaşandı.

Başsavcılığın talimatıyla soruşturmayı yapan z3 cumhuriyet savcısı, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olay yeri inceleme ve JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timleri) ile önceki gün Tavşantepe Köyü'ne gitti.

Aile bireyleriyle yapılan görüşmenin ardından jandarma ekipleri, Narin Güran'ın amcaları olan Memduh, Erhan ve Barış Güran'ın evinde de inceleme yaptı.

Yapılan çalışmalardan sonra, jandarma Erhan ve Barış Güran'ın evinde bulunan güvenlik kamerasının kayıt cihazına el koydu.

Diyarbakır Bağlar Narin Köy Ekip Arama

KAYITLAR İNCELENMEK ÜZERE TÜBİTAK'A GÖNDERİLDİ
Cumhuriyet Savcılarının tuttuğu tutanakla soruşturma kapsamında, el konulun kamera kayıt cihazları incelemeye alındı.

Urfa’da bazalt taşların altından çıkanlar şok etti Urfa’da bazalt taşların altından çıkanlar şok etti

Ardından TÜBİTAK'a gönderilen kayıt cihazlarının Narin öldükten sonra mı, yoksa öncesinden mi takıldığına yönelik çalışmalar başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi