Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'a 19 gün sonra ulaşıldı. Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından Narin'in annesi, ağabeyi aile bireylerinden 12 kişi tutuklanmıştı. Çözülemeyen sır cinayet ile ilgili yeni kayıtlar ortaya çıktı. Sabah'ın ulaştığı yeni görüntüler Nevzat Bahtiyar'a ait.

ÇAY İÇMİŞ
Narin'i araca koyduktan sonra Eğertutmaz Deresine doğru yola çıkan Nevzat Bahtiyar'ın, otomobiliyle dere üzerindeki köprüden sağ yola girişi çevredeki bir çiftliğe ait kamera tarafından kaydedildiği öğrenildi. Aracıyla Eğertutmaz Deresi'ne giden yola girdikten sonra kamera açısından çıkan Nevzat Bahtiyar'ın kucağında çuval içerisindeki Narin'in cansız bedeniyle yaklaşık 100 metre yürüdüğü ve cesedi Eğertutmaz Deresinde gömdüğü tespit edildi. Bahtiyar'ın daha sonra aracına binerek, baldızının evine gidip çay içtiği de ifade edildi.

GÖRÜNTÜLER DOSYADA
Son elde edilen görüntülere göre, Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cesedini götürürken ve gömdüğü sırada yalnız olduğu da belirtiliyor. Yapılan titiz çalışmalar sonucu görüntülere ulaşılırken, kamera kaydı bir CD'ye şifreli olarak kaydedilip soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na tutanakla teslim edildiği öğrenildi.

Hakkâri’de trafik kazası! Çok sayıda yaralı var Hakkâri’de trafik kazası! Çok sayıda yaralı var

GÖRÜNTÜLER AYDINLATILACAK
TÜBİTAK tarafından incelemeye alınan askeri üsse ait 360 derece dönen kameranın görüntülerinde güneş ışığı (ters ışık) nedeniyle kararma olduğundan dolayı çözümün de sıkıntıların yaşandığı öğrenildi.

Narin cinayetinde büyük bir öneme sahip görüntülerde yaşanan sıkıntıya rağmen TÜBİTAK'taki 'özel ekip' görüntüleri çözmek için büyük bir titizlikle alışıyor. Söz konusu kameranın Narin'in köyü dâhil 20 kilometrelik bir alanı kontrol ettiği belirtildi.
 

Kaynak: Sabah