Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra Eğertutmaz deresinin kenarında çuval içinde bulundu.

Diyarbakır’da haraç alamayınca darp ettiler! Bakan operasyonu duyurdu Diyarbakır’da haraç alamayınca darp ettiler! Bakan operasyonu duyurdu

Soruşturma kapsamında amca Salim Güran 2 Eylül'de, Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. 13 Eylül'de ise anne Yüksel Güran (44), ağabey Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (42), kuzeni Muhammed Kaya, yengesi Maşallah Güran (46) ile kızı Birsen Güran, (19), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya, tutuklu amca Salim Güran’ın işçileri Mehmet Selim Atasoy (40) ile 15 yaşındaki diğer işçisi R.A. tutuklandı.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR, AMCAYI SUÇLADI
Narin Güran cinayetiyle ilgili bugün ise flaş bir gelişme yaşandı. Tutuklanıp T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilen itirafçı Nevzat Bahtiyar vicdan azabı çektiğini belirterek itirafta bulundu. Adün gece adliyeye getirilen ve 4 saat sorgulanan Nevzat Bahtiyar, amca Salim’in Narin’in annesi olan Yüksel ile cinsel ilişki yaşadığını, bunu gören küçük kızı Salim’in boğarak öldürdüğünü ve cesedi kendisine verdiğini iddia etti.

“ANNE YÜKSEL GÜRAN VE AMCA SALİM GÜRAN BİR KEZ DAHA SAVCIYA İFADE VERECEK”
Nevzat Bahtiyar’ın ifadesiden sonra Gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabı üzerinden, Narin Güran'ın ailesiyle ilgili yine çok konuşulacak ifadeler kullandı. Erdinç,

“Nevzat Bahtiyar ben itirafçı olacağım diye bir başvuru yapmadı.

Narin'in cansız bedeni bulunduktan sonra tekrar ifadesi alınan amca Salim Güran ve avukatının "Cinayeti Nevzat Bahtiyar işlemiş olabilir" demesi üzerine savcılık Nevzat Bahtiyar'a bu iddiaları sormak için bir kez daha ifadeye çağırdı. 

Salim Güran'ın bu iddialarına ne diyorsunuz diye sorulunca “Narin’i, amcası öldürdü. Narin, annesiyle amcasını ilişkiye girerken gördüğü için öldürmüş. Sonrasında beni eve çağırıp tehdit ederek cesedi taşıttırdı.” dedi.

Şimdi bu ifadeden sonra anne Yüksel Güran ve amca Salim Güran bir kez daha savcıya ifade verecek ve bu iddialar sorulacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi