Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran (8) soruşturması devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde pek çok haber ve dijital platformlar üzerinden paylaşılan, “Narin'in dere altına gömülürken konulduğu çuvalın içinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının çıktığı öğrenildi.” bilgisi, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren tarafından yalanlandı.

Narin’in Adli Tıp Raporu Geldi Baro Açıklama Yaptı

Akılalmaz ihmal! Okul servis minibüsünden düşen Elif'ten acı haber Akılalmaz ihmal! Okul servis minibüsünden düşen Elif'ten acı haber

“NARİN’İN ABİSİ BARAN TARAFINDAN SORUŞTURMA SAVCILARINA TESLİM EDİLDİ”

Narin Güran soruşturması hakkında resmi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Eren, “Narin’in soruşturma sürecini büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Baromuzun oluşturduğu komisyon çalışmalarını özenle sürdürmektedir. Kamuoyunun bir an önce fail/lerin hak ettikleri cezayı alması konusundaki haklı beklentisinin farkındayız. Bu beklenti ile kamuoyunun ve basının dosyaya olan ilgisini soruşturma süreci açısından çok değerli buluyor ve önemsiyoruz. Ancak gerçek olmayan ve  yine bir çok yerde paylaşılan bu ve benzeri bilgilerin soruşturma sürecine bir faydası olmayacağınıda  belirtmek istiyorum. Narin’in kimliği otopsinin yapıldığı gece Adli Tıp kurumuna gelen Narin’in abisi Baran tarafından soruşturma savcılarına teslim edildi.

Narin Baran Güran

"NARİN İÇİN ADALET DEMEYE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

İddia edildiği gibi torba içerisinde değildi. Doğru bilgilendirme için zaman zaman bu ve benzeri yanlış bilgileri düzeltme gereksinimi duyuyoruz. Daha öncede ifade ettiğim üzere Narin için Adalet demeye ve mücadele etmeye büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.” İfadesini kullandı.

Samsunspor Narin Mezar Ziyaret

NE OLMUŞTU? 
Geçtiğimiz günlerde pek çok haber ve dijital platformlar üzerinden paylaşılan, “Narin'in dere altına gömülürken konulduğu çuvalın içinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartının çıktığı öğrenildi.” bilgisi sonrası pek çok sosyal medya kullanıcısı soruşturmayı yürüten kurumlara tepki göstermiş, bilginin gizlendiğini belirtmişlerdi. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’in yaptığı paylaşım sonrası önemli bilgi diye iddia edilen haberlerin asılsız ve yalan olduğu ortaya çıktı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK