HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Haberler.com kanalında Melis Yaşar’ın sorularını yanıtladı. Narinin ölümü dolayısıyla derin bir acı yaşadıklarını ve katil ya da katillerin bir an önce bulunması gerektiğini belirten Ramanlı, Narin’in kayıp olduğu ilk günlerde diğer STK ve siyasi partiler gibi HÜDA PAR’ında köye giderek aileyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Bağlar Tavşantepe Köyü Narin

Şırnak’ta istifa depremi! İl başkanı duyurdu Şırnak’ta istifa depremi! İl başkanı duyurdu

Narin Güran’ın ailesinin HÜDA PAR’lı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Ramanlı, “Ailenin HÜDA PAR’a üyelikleri yoktur. O köyde HÜDA PAR üyesi bir kişi bile yok. Son yerel seçim sonuçlarında da partimiz 3. parti olarak sonuç almış bir parti. Köyde belki kahir ekseriyetle AK Parti’ye oy çıkmış. Sonrasında DEM Parti’ye ciddi oranda bir destek çıkmış. Biz 3. parti olarak o köyde oy almış bir partiyiz ama HÜDA PAR üyesi o köyde yok. Ailenin HÜDA PAR’a yakınlığı da mevcut değil ama bu soruyu sormanızın altında yatan sebebi biliyorum. Çünkü DEM Parti başta olmak üzere pek çok siyasi parti olayın veya ailenin partimizle ilişkilendirmek suretiyle partimizin karalanması yönünde bir kampanya yürüttü, halen de yürütüyorlar. Bu siyaseten bu olayı istismar etmek demektir. Acılar üzerinden siyasi rant devşirmek demektir. Üstat Bediüzzaman’ın ifadesiyle ‘menfaate dayalı siyaset yapmaktır’ ki bu da bize göre canavarlıktır.” dedi.

Ailede ve köyde üyelerinin bulunmadığını oy oranı itibariyle de köyde baskın olmadıklarını ifade eden Ramanlı, “Fail, suçlu, maktul, masum, mağdur her kesimden olabilir. Yani bir kişi HÜDA PAR’lıdır diye yüzde 100 kusursuz, hatasız olacak diye bir şey yok. Aynı şekilde başka partiler için de başka aidiyetler için de bu geçerli. Bir kişinin siyasi görüşü, anlayışı, dini, dili, kökeni belirleyici olmuyor Çünkü herkesin kendine göre bir fikriyatı olabiliyor. Kötüler her yerden çıkabiliyor, iyiler her yerde vardır. Dolayısıyla bu yönde bir tezvirat yaptılar ama ellerinde patladı. Çünkü o ailenin bizim partimizle bir bağlantısı yoktur. O ailenin partimize üyelikleri söz konusu değildir. Partimiz o köyde oy oranları itibariyle baskın değildir. Bu tamamen siyasetin kirli yönünü bu olaya aks ettirmeye çalışan, siyaseti kirli emellerine alet etmek isteyenlerin maalesef tezviratları.” diye belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi