Türkiye bu sabaha rektör atamalarıyla uyandı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne yeni rektör olarak atanan Kamuran Eronat’ın ardından, pek çok kullanıcı arama motorlarından “Kamuran Eronat’ın kardeşi Oya Eronat kimdir?” sorusu merak konusu oldu. Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın kardeşi Kamuran Eronat Dicle Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu.

OYA ERONAT KİMDİR?
19 Ocak 1962 tarihinde Diyarbakır’da hayata gözlerini açan Türk siyasetçi ve inşaat mühendisi Oya Eronat, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 24. ve 27. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır milletvekili olarak görev yaptı.

Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın Diyarbakır'da belediye temizlik işçisi alacak: Son gün yarın

EĞİTİMİ VE KARİYERİ
Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Eronat, serbest inşaat mühendisi olarak çalıştı. Diyarbakır Yenişehir İlçe Tanıtım ve Medya Başkanlığında da bulundu.

MİLLETVEKİLİ SEÇİLİŞİ 
BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, AK Parti'den 6. sıra adayı olarak seçilen Eronat; Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkanlığı görevini yerine getirdi. Ak Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığının ardından, 27. dönem Diyarbakır milletvekili olarak yeniden seçildi.

ÖZEL YAŞAMI
2008 yılında PKK'nın Diyarbakır'da yaptığı bombalı saldırıda ölen 7 kişiden biri oğludur. Orta düzeyde İngilizce bilen Eronat, bekârdır.

Muhabir: Devrim AKTÜRK